maandag 24 augustus 2015

Trail des Fantomes 16 augustus 2015

Oke dat is weer even geleden maar wat is er veel leuks gebeurd, nee ga niet alles in een keer vertellen dat is echt teveel.
Maar goed enkele maanden geleden kregen we lucht van een loopje in de Belgische Ardennen die zo rond mijn verjaardag zou vallen, kijk dat is mooi nieuws dan hoef ik mijn verjaardag tenminste niet te vieren er zijn van die jaren dat je daar geen behoefte aan heb (ouder worden doet geen pijn maar toch). Dus goed we hebben onze vakantie er een beetje om heen gepland een heerlijk rustig huisje gezocht in de middel of niks, dus beperkt elektrisch, geen tv, geen internet lekker helemaal niks.

We zijn de vrijdag voor de wedstrijd vertrokken tja ik was dus toch nog net thuis jarig, moet zeggen heel klein gevierd maar een top dag gehad echt super de super verwend.Oke we dwalen weer af, vrijdag daar aan gekomen, zaterdag de boel verkennen en start nummers opgehaald en toch wel een beetje pijn in de buik gekregen dit zijn serieuze heuvels zeg maar gerust bergen, slik.

Zondag we hoeven pas om 12.30 te starten en kunnen dus heel relax aan doen, als we rond elf uur wegrijden hebben we tijd genoeg heerlijk hoor. En dan is het zo lekker relax dat we toch nog even een beetje moeten gaan opschieten.
We parkeren de auto en als we bijna het terrein zijn afgelopen komen Hans en Gudy en Gina ook aanrijden dus even wachten en doen en gezellig met zijn alle erheen.
We proberen nog een bak koffie te bestellen maar helaas die is nooit aangekomen.
Even plassen, nog een keer plassen op de foto met zijn alle en ook met Cindy en Rob die zijn ondertussen ook aangekomen, gezellig hoor zo met zijn alle.

Ondertussen nog even een praatje met een kleine bekende (Ferdinand) en een praatje met Alma die ook de Veluwe Zoom liep. Dat is ook wel het leuke aan trails je komt vaker dezelfde mensen tegen en het gaat allemaal veel gemoedelijker als met andere prestatie loopjes.

Nou dan is het tijd om naar het startvak te gaan of te wel verzamelen voor de startboog en gaan, even een klein stukje over de weg om naar het bos te komen, gelukkig al gelijk vals plat dus je weet gelijk wat je te wachten staat.
En dan kan het feest gaan beginnen van de ene mooie en zware klim naar soms een heerlijke afdaling maar soms ook een afdaling waar je echt rustig aan moet doen anders loop je jezelf voorbij. Het heeft gelukkig de afgelopen twee dagen behoorlijk geregend wat als voordeel heeft dat er zo nu en dan heerlijke modder plassen aanwezig zijn en als je dan denk daar ga ik even soepeltjes doorheen nou vergeet het maar.


Soms heb je open stukken en dan is het met het zonnetje erbij goed warm en soms loop je weer heerlijk tussen de bomen.

Ook kleine oversteekjes met water horen erbij en gelukkig hebben ze voor aan het einde nog een heerlijk stukje bewaard lekker even afkoelen in de Ourthe.

Echt ik kan alleen maar zeggen wil je echt eens een mooie trail dan moet je deze zeker een keer gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten