Mijn wedstrijden vanaf 2008

Bruggenloop 7 december 2014
Al enkele weken liep ik al met het doel rond nu eindelijk eens onder die 1.30 lopen op de 15 kilometer.
Proef je hier iets van frustratie….dat klopt hoe dat komt, nou dat zit zo; ik loop sinds 2008 hard althans ben ik er druk mee bezig.
Dan ga je aan evenementen meedoen en de ene keer gaat beter als de andere keer, maar in alle afstanden zat er wel een vooruitgang in en bij sommige ook weer wat achteruitgang.
Maar die 15 kilometer dat is wel een verhaal apart mijn eerste 15 kilometer liep ik in 2010 tijdens de Zevenheuvelenloop, daarna nog vele malen een 15 kilometer gelopen maar mijn tijden nee die werden niet beter, zelfs een dieptepunt van 1.37.26 in 2011 in Breda.

Je begrijp dat ik dus ondertussen weleens aan een betere tijd toe ben, tijdens de Zevenheuvels van dit jaar merkte ik dat het mogelijk was ik liep daar al erg lekker.
Dus goed doseren de week voor de Bruggenloop niet teveel doen maar zeker niet te weinig en hopen op goed weer.

Zaterdag gewoon werken en best lekker druk dus de dag vliegt voorbij, als ik thuis kom is Saskia er al die gezellig blijft slapen en morgen ook meeloopt. Normaal starten we altijd met een best groot ploegje Runningplussers maar er zijn er dit jaar wat die verstek moeten laten gaan. Marcel en Ginie hebben een concert, Annelies en Andre hebben nog last van de Marathon van New York, Reint is ook nog niet helemaal hersteld dus blijven over Brigitte, Saskia, Marieke, Seb, Martin en ikke dus.
Maar goed het is nog zaterdagavond en na een lekker bord pasta en een wijntje en nog een wijntje en een hoop bijkletsen is het dik een uur geweest voor we ons bedje opzoeken.
Gelukkig starten we pas laat.
Zondagochtend ik ben redelijk vroeg wakker en neem gewoon even een bakje muesli zodat de basis goed is, daarna gaan we lekker uitgebreid ontbijten of meer beetje brunch. Ondertussen zijn we druk aan het bedenken wat doen we aan tshirt met jasje of trui zonder jasje. Met regen is een jasje wel lekker maar anders een trui het is nu droog maar blijft het droog? Echt wat een drama ik ga voor een termo met trui en neem me jasje ook niet mee. Dan komen ook Marieke en Seb onze kant om voor nog een bakje koffie. Ook die zitten met het feit wat doen we aan.

Dan is het haast half twee, hoe laat gaan we weg, ja we gaan tot Beverwaard en dan met de tram. Ach en voor we het weten staan we met zijn alle buiten. En zo als altijd zijn we veel te vroeg, shirt van Saskia ophalen en dan maar naar de kleedruimtes daar is het droog ja ondertussen is het gaan regenen en ook lekker warm. Hier komen we natuurlijk een hoop bekenden tegen dus praatje hier en praatje daar, knuffels en even plassen.

Rond drie uur gaan we naar buiten even iedereen succes wensen en dan allemaal ons eigen start vak in, ik mag samen met Seb de spits afbijten wij staan achter de Keniaantjes. Ik ga gelijk zoveel mogelijk rechts staan zodat ik straks niet onderste boven word gelopen, ik hoor namelijk niet helemaal in dit start vak.

Dan gaat eindelijk het startschot ondertussen ben ik al geheel verkleumt en heb eigenlijk al niet veel zin meer, maar ik heb een missie dus go go go.
Doordat ik zo vooraan stond word ik heel veel ingehaald maar dat geeft niet ik hobbel lekker mee en na een kilometer of drie krijg ik het eindelijk een beetje warm.
Het gaat stiekem best wel lekker en alle kilometers gaan net netjes onder de 6 min dus ik ben blij dit gaat goed nu volhouden.
Ik merk wel dat mijn kilometers niet gelijk lopen met het parcours dat is lastig hopelijk valt het mee aan het einde, waar ik dus even niet aan denk is dat ik dan dus niet onder de 1.30 kom stom had ik kunnen weten.


De Brienoordbrug op en daarna heerlijk af wat een zaligheid nu is het parcours verder vlak, althans dat dacht ik tot we bij de 11 of 12 kilometer zijn en dan blijkt het parcours iets te zijn aangepast. Damn we moeten nog een dijkje op en een lusje maken en en en ik word moe ik heb honger ik ben er klaar mee, ik kan niet goed inschatten of ik het ga halen ik zie me tijd niet goed ik ben even alles kwijt. Bordje 14 kilometer oke nu iets gaan versnellen nee niet sprinten maar iets meer gas je kan het kom op zet door, haal die man voor je in je kan het nog een stukje ja bijna kom op, mijn horloge piept 15 kilometer gedaan en ik ben er nog niet nog 200 meter en ja ik ben er eindelijk 1.30.11 damn net niet. Ik ben blij want het is een PR maar ik kan ook wel janken. Ik wil naar Martin toe, ik weet niet waar hij is normaal komt hij me voorbij op het parcours en dan tikken we elkaar even aan, nu heb ik hem niet gezien maar ik kan me ook niet voorstellen dat hij nog niet binnen is. Ik kijk goed rond en probeer zo snel mogelijk richting kleedruimtes te gaan, ook hier nog geen Martin, mijn vingers zijn te koud en te nat om me telefoon te zoeken dus eerst maar droge kleding aan en dan verder zoeken.


Bijna klaar met omkleden pling een smsje hoe is gegaan Martin. Pling dat zijn een paar tranen ik wil bellen ik wil antwoord geven maar krijg de beveiliging van me telefoon niet af…..stress koe.
Snel naar de grote hal en ja hoor daar staat mijn alles en kan ik even lekker in die armen kruipen, nu word ik weer blij.
Brigitte en Saskia komen er ook aan Seb is er ook al en na heel even komt ook Marieke er aan, de groep is weer compleet.

Ik kom verder een hoop bekenden tegen en hier en daar en knuffel en een high five.

Wij vertrekken richting Annelies en Andre voor een heerlijke erwtensoep.

Al met al een top dag en een mooie tijd, die 1.29. 71 is zo slecht nog niet.Zondag 30 november 2014, Het is voor niks, nou dit jaar is het echt weer voor niks want Toon heeft weer het busje op zijn werk kunnen regelen dus gaan we met zijn alle gezellig naar Geldrop om daar door het mooie natuur gebied te lopen. Een heerlijke loop waar je bij elke pas toch wel moet opletten want je komt zo een boomstronk of een koe tegen.
De reis was strak gepland dus aankomen, startnummer halen, even de laatste dingen aan en uit doen, plassen en hup naar het start vak en weg.Ik kwam lekker weg samen met Ginie en Brigitte en het tempo lag lekker niet te gek maar wel een behoorlijk werk tempo. In het begin is het even je ritme en zo zoeken en dan loop je lekker en blijf je een beetje in een groepje hangen heerlijk hoor.
Bij een kilometer of 13 merk je dat als je dit tempo vol kan houden er best een parcours pr in zit dus even het gas er goed op houden en niet verslappen.
Het gaat lekker en het tempo blijft erg goed, oke een pr hier lopen is net even teveel van het goede maar ik moet toch wel heel veel van mijn tijd af kunnen halen 2.20 in 2012 en 2.26 in 2013. Ik weet ook dat de laatste kilometers niet de makkelijkste zijn, viaduct, nog wat hobbels en bobbels, door wat zand, maar ik wil wel een leuke tijd lopen.
Ik ga ik vlieg voor mij gevoel, mijn ademhaling is niet om aan te horen maar lekker boeiend ik heb het gevoel dat ik zelfs onder de 2.15 moet kunnen komen misschien wel 2.14…….
Ik draai de laatste bocht in en zie de tijd 2.14…… bruto kom op dit moet gaan lukken.YES voor de 2.15 bruto binnen eigen geklokte tijd 2.13.49 waanzinnig mijn ademhaling ben ik even kwijt maar dit is zo GAAF. Wat ben ik gelukkig. Als ik me omdraai zie ik Brigitte ook aan komen, die haast een PR heeft maar ook dik tevreden is en dan nog heel even en ja hoor daar is Ginie ook. Heerlijk nu douchen en dan wachten op de mannen. De mannen ja Marcel en Martin hebben vandaag de schone taak om zich genomen om Sheila te begeleiden op haar eerste marathon en dat gaat natuurlijk helemaal goed in een tijd ruim binnen de 5 uur komen ze keurig netjes over de finish lijn.Zo dan nu even over die Zevenheuvels die af en toe wel aan voelden als bergen!

Deze keer met een klein groepje van Runningplus de Zevenheuvels lopen, helaas een paar geblesseerd andere hadden weer andere dingen aan hun hoofd maar goed toch nog met een lekker groepje daar.

Eerst weer de keuze trein of auto, oke trein duurt langer maar is wel veel gemakkelijker dus trein. Als je gelijk terug gaat is het heel druk in de trein dus besluiten we om daar lekker te gaan eten en bespreken we netjes de Pizzeria zodat we zeker weten ergens kunnen eten.

Als dan alles geregeld is gaan we zondagochtend op tijd weg naar het station maar niet voor we een uitdaging hebben, Martin is zijn chip kwijt en daarmee word je tijd geregistreerd baal zoek, nog meer balen, nog meer zoeken niet te vinden wel zijn groene chip maar die staat niet geregistreerd. Oke groene chip mee en kijken wat nog mogelijk is.

Op het station komen we John tegen en die sluit voor de rest van de reis bij ons even aan, samen reizen is veel leuker. Op Rotterdam moeten we overstappen wat wel prettig is want kunnen we gelijk nog wat te eten halen, was ik vergeten. Hier komt Brigitte er ook bij helaas is Reint geblesseerd en zo reizen we weer verder tot Utrecht, ook hier een overstap en word het steeds drukker en zijn we helaas genoodzaakt om eerste klas te gaan zitten, heel vervelend hoor.

Aangekomen op station Nijmegen gaan we gelijk even plassen want dat is wel nodig na zo lange reis.

En hier treffen we ook Marcel en Ginie en Saskia we gaan dus met een steeds groter groepje verder wat niet echt handig is hoor. Dus splitsen want helaas start Brigitte later als ons en wij gaan dus iets meer opschieten nu, shirtjes halen die besteld zijn, omkleden, tas inleveren enz.

De meiden roepen al naar me Monique je heb teveel aan, ja maar wil zo graag me jasje aan en het regent dus dat is lekker en en en ik ben eigenwijs dus.

Martin heeft zijn chip niet meer laten registeren geen zin om in de rij te staan, eigen keuze.

En we gaan dus met zijn vijfjes richting het start vak en we lopen redelijk door en kunnen dan gelijk starten. Dit is lekker normaal stonden we in een zijstraat een uur kou te lijden dit is echt beter. Alles gaat in een flink tempo er vandoor ik probeer niet te snel te gaan maar ook zeker niet te langzaam ik weet dat de eerste 11 kilometers zwaarder zijn als de laatste 4 km. Ik loop redelijk mee met de meute en ik word ingehaald maar soms moet ik ook iemand inhalen een lekker gevoel.


Bij 5 kilometer is mijn tijd niet geweldig, dat word zeker geen pr maar ik wil weten wat ik kan dus niet verslappen niet in mijn comfortzone gaan hangen maar blijven werken. Ik bikkel door en ben zo blij dat ik bij de 10 kilometer ben nog een zware kilometer te gaan en dan word het makkelijker. Wat mij iedere keer weer opvalt is dat je netjes recht loop er dan nog mensen zijn die jou proberen rechts in te halen en dan raar vinden als je ze geen ruimte kan geven he dat ik iets langzamer ga wil niet zeggen dat je over me heen kan gaan lopen hoor, maar goed het is niet anders.

Ik merk dat de afstand goed in mijn benen zit maar helaas de snelheid nog niet helemaal, het is gas geven vanaf 11 kilometer ik ga steeds iets harder kan ik nog harder hou ik dit vol!!!!!!


Jeetje ik heb het geflikt heb goed me best gedaan maar helaas geen PR maar waanzinnig tevreden. Lekker rustig de straat uitwandelen tas ophalen naar de parkeer garage naar de rest toe. Martin en Saskia hebben allebei een super PR gelopen, Marcel en Ginie hebben gewoon redelijk lekker gelopen maar wat wil je die komen net terug uit New York!!!!!


Zo dan hebben we zelf nog even tijd voor we aan tafel kunnen en mogen dus even lekker ergens wat drinken, in de Molenstraat waar ook de pizzeria zit zitten genoeg kroegen en komen we veel bekenden tegen, super gezellig. Lekker wat drinken en dan aan tafel waar we het uiteraard over New York hebben, ik wil ook.


Over 6 jaar is het de vijftigste editie en ben ik 55 jaar en is het mijn …marathon en als we nu gaan sparen moet het haalbaar zijn. Ik ga ervoor want het is toch wel een super ervaring.


De halve in Etten Leur op 26 oktober 2014


Zondag, heerlijk wintertijd een uurtje langer slapen een beetje opruimen en dan rond twaalf uur hoeven we pas te vertrekken naar Etten-Leur voor de halve marathon, sinds gisteravond begint het bij mij toch wel een beetje te kriebelen ga ik echt me best doen of ga ik lekker in mijn comfortzone hangen en loop ik hem als training. Mijn laatste goed gelopen halve is van begin 2013!!!!! Daarna kwam ik niet meer vooruit op de halve dus wel leuk om misschien iets te proberen. We gaan van start en pats we staan haast weer stil wat een drukte, nee meneer u mag niet voor piepen ook ik wil een goede tijd lopen. Na een goede kilometer is het parcours breder en zie ik dat ik geen tijd heb verspeeld, top dus. We gaan gewoon zien hoever we komen, het gaat lekker en dan zijn we op de helft oke word best moe een gelletje erin heb nog niet echt honger maar moet ook geen honger krijgen want dan ben ik te laat. Het is best warm en me termo shirtje had niet echt nodig geweest maar goed. Bij 14 kilometer gaat het zwaar worden maar ik wil weten wat kan ik  op de 15, wil met de Bruggenloop zo graag een leuke tijd zetten. Ik ben tevreden en zwak iets af en schop mezelf kom op zeg je hoef er nog maar 6 zet nu eens door ga maar stuk, het word zwaarder en zwaarder maar toch lig ik nog op schema.

Ik hou het vol tot de 19 kilometer dan breek ik echt af en moet ik heel hard op me kiezen bijten om geen pas te gaan wandelen, het voelt of ik twee passen vooruit ga en drie achteruit. Ik baal een beetje dat ik niet kan doorpakken maar ben ook zo blij met wat ik nu neerzet het is zo dubbel. Dan net voor de finish gaan er twee wandelen joepie denken mijn beentjes dat gaan wij ook doen, nou mooi niet door moeten ze kiezen nog harder op elkaar en blijven lachen. En dan staan er daar clubgenoten langs de kant die je nog even de laatste zetje geven o wat is dat toch heerlijk, even lachen op de foto bij Kok.
 In 2.12.54 kom ik over de lijn en stort zo ongeveer in Martin zijn armen neer ik ben op en mijn ademhaling is super hoog en ik ben blij en ik moet huilen en ik ben trots en ik ben beetje boos dat het toch niet gelukt is maar ik ben vooral toch wel heel erg blij.
De Marathon der Marathons

Zaterdag 4 oktober 2014


Een dag die voor ons een speciaal tintje heeft.

Een dag dat we ons nu zelf moeten gaan bewijzen hebben we genoeg doorzettingsvermogen of niet.

Een dag dat de jongens en meisjes van de mannen en de vrouwen gescheiden worden.

Een dag waar zou blijken of je wel of niet stoer ben ( of gek ben).

Een dag waar je aan het einde op je lijstje kan afvinken zwaarste marathon van Nederland gedaan.

Een dag die je nooit meer zal vergeten.

Een dag waarvan je hoop dat je snel dit bord ziet.

Oke even terug naar nieuwjaarsdag, Martin schrijft zich op 1 januari 2014 direct om 0.00 in voor de Kust Marathon, een marathon die redelijk snel vol zit dus als de inschrijving open is moet je ervoor gaan.

Ik schrijf me niet in, het is een monstertocht over strand door het zand en je heb er maar 6 uur voor.

Ik weet dat sommige mensen denken dat red je wandelend nou lieve schatten ik zou zeggen ga het proberen.

Maar goed ik twijfel wel een beetje maar ik ben er best een beetje bang voor dus twijfel.

De volgende ochtend blijkt via Facebook dat er al heel wat inschrijvingen zijn en er word al gesproken over gezellig met zijn alle trainen enz.

Juist de twijfel word nog groter, straks train ik ook lekker ga ik mee op alle leuke loopjes en dan sta ik 4 oktober langs de kant.

Kan natuurlijk ook inschrijven en als het niet zou lukken mijn startbewijs weer verkopen, is makkelijker als dat je via, via als nog een startbewijs moet gaan regelen.

En zou heb ik direct een mooi voornemen voor het jaar 2014 De Kust Marathon uitlopen.
Het is een hele leuke tijd geworden met heel veel leuke trainingen die ik vaak wel alleen liep omdat ik nog niet zo snel ben maar wel in de buurt van de andere. Ik ging soms van huis uit om dan halverwege op hetzelfde parcours uit te komen, of korte de training een beetje in, maar wat ook gebeurde dat ik hopeloos verdwaalde in Oostvoorne en van een rondje van 12.5 km gewoon 23 km maakte. De leukste en pittigste training was wel die op het parcours van De Kust Marathon, iets eerder vertrokken snel ingehaald door de groep die dan af en toe weer terug kwam om mij op te halen. Wat een ervaring was dat zeg, pittig door de wind en de regen en de trappen en het zand en en en weten oke als dit haalbaar is moet het 4 oktober ook gaan lukken.


En dan volgende dag pang even niks meer overbelast rust niet lopen week niks doen, voorzichtig weer lopen pang weer een week niks, weer proberen heel rustig oke dat gaat, lange duurloop nee dat gaat niet, oeps en nu?

Oke vorig jaar kon ik ook niet goed trainen voor Berlijn en heb ik het ook geflikt doe ik dat kunstje nog een keer? Ja ik ga ervoor en ik zie wel.


Zaterdagochtend half zeven de wekker gaat, niet om te gaan werken maar om op tijd naar Zeeland te vertrekken. Laatste spullen pakken stress me i-pod is niet opgeladen en zonder muziek is drama, help, help. Idee van Martin opladen in de auto oke stekker zoeken, stekker doet het niet, stekker uit de auto van Martin pft die doet het gelukkig wat een gedoe weer een leerpuntje voor de volgende keer. Ondertussen gaat het zonnetje lekker schijnen en beloofd het een stralende dag te worden, of dat prettig is met 42.2 km in het vooruitzicht is nog even de vraag. We komen lekker op tijd aan in Zoutelande waar we de auto parkeren om daar met bussen naar Burgh-Haamstede vervoerd te worden. We hebben de derde bus dus zijn lekker vlot op de plaats van bestemming. Hier is de sporthal helemaal voor de lopers, hier kan je je op je gemak omkleden zeker als vrouw heb een kleedkamer voor mezelf. Ook ben ik de eerste dame die haar tas inlevert, die word weer netjes naar de finish gebracht top geregeld hoor.


Dan is het de andere lopers opzoeken van Energie en netjes wachten tot het tijd is om naar het start vak te gaan, stiekem komen nu toch wel heel veel zenuwen en ga ik nog maar een keer plassen.

Dan is het zover we gaan richting start vak, hier en daar zie je nog wat bekende gezichten, een praatje en knuffel en weer verder. Net voor de start nog even een groepsfoto en ach doe er ook nog maar eentje in het start vak en dan is het wachten, het is warm de zon schijnt volop maar beter dit als regen.


De kerkklok begint te luiden het sein dat we gaan starten en bij klokslag twaalf gaan we los. Ik wens iedereen nog even succes en ga dan lekker in mijn tempo onderweg. De planning die ik heb is 70 min over de eerste 10 km en dan steeds 10 min meer tijd voor elke volgende 10 km, kom je precies uit.

De eerste kilometers gaan in een lekker tempo aan me voorbij ik word uiteraard heel veel ingehaald maar ik loop mijn race en daarmee klaar. De eerste keer het strand op mijn hemel wat is het zwaar wat is de vloedlijn ver weg maar het loopt lekker ik ga het nu wel zwaarder krijgen maar mijn kilometer tijden blijven goed zelfs beter als gepland. Net voor de 20 kilometer kom ik Esther tegen van de verenging ze heeft kramp en zit er een beetje door, even samen oplopen even steuntje in de rug geven en daar gaat ze weer, wat een bikkel. Ook Jan van de vereniging is zijn strijd aan het strijden ook weinig getraind en heeft het ook goed zwaar.

Er gaan nu stukjes komen dat ik echt even moet wandelen maar goed dat zijn de heuvels / duinen op en naar beneden gaat het lekker vlotjes. Bij 26 kilometer weet ik dat we even geen zand / strand meer hebben en doe ik heel even het zand uit me schoenen halen die zitten echt geheel vol, bij het uittrekken schiet er een krampscheut door mijn linkerkuit nee niet vandaag rekken strekken en weer door.

Net voor de 30 kilometer slaat de schrik om me hart ik zie Esther liggen op het parcours hoe weet ik niet maar ik ren er naar toe gelukkig zijn de mensen van het Rode kruis er ook al bij, heel veel kramp over en uit, een knuffel een aai en ik ga door. Dan komt er weer een drankpost met sponzen en vers water ik ga even wat schoonmaken want ik heb weer heel erg lopen knoeien met een gelletje en ik plak echt overal. Dan gaan we verder voor het laatste stuk, het stuk met de meeste klimmetjes en met nog een klein stukje strand de klok staat op vier uur ongeveer dus halen ga ik het maar hoe ik weet niet.


Ik zet weer aan en pats na een paar meter schiet het weer in me kuit damn, oke even huppelen even heel voorzichtig dribbelen alles beter als wandelen, en met kleine tussenpozen komen we iedere keer weer een kilometer verder. Ondertussen heb ik steun van Jeffrey uit Tilburg die ook last heeft van kramp en samen strompelen we verder dan hij weer iets voor dan ik weer, het geeft de burger moed.

Ik heb wel iets met mensen uit Tilburg tijdens mijn eertse marathon kwam ik in contact met Tom uit Tilburg grappig hoe dingen kunnen lopen.

Maar goed al lopend praten we een beetje en gaan de meters sneller voorbij als verwacht.

Even gek doen naar de fotograaf.

Eindelijk het laatste stuk strand, het is goed lopen op het strand een beetje behelpen bij de golfbrekers die staan dichter op elkaar als je soms denk en moet je even afremmen (klinkt goed afremmen na 41 km).

Zo nog een zware klus het strand af en dan zie ik een bekende lopen van de vereniging Hans, he nee dat kan niet Hans is veel sneller wat raar, roepen maar hij hoort niks dan maar even proberen te versnellen ( klinkt weer goed).

Ja het is toch Hans hij zit echt geheel stuk ik wil bij hem blijven maar nee ik moet door van hem, hij komt er wel het is nog maar een klein stukje.

Ik ga de laatste trap op de dijk op en hoor mijn clubgenoten schreeuwen en juichen en de tranen biggelen gelijk over me wangen, emokoe is er ook weer. Een stuk recht door dan een bochtje naar links even shirtje rechttrekken, vragen aan de parcourswacht of me haar nog goed zit en dan de winkel straat indraaien. KICK ik heb het geflikt ik heb het gedaan alle vermoeidheid valt van me af ik juich ik straal ik ben blij.

Gedaan in 5.36.28 en super trots!!!!!!!
Ook de andere van de vereniging zijn al binnen en komen nog binnen, wat een top dag wat hebben we het met zijn alle goed gedaan.

Zondag 21 september 2014

Trail by the Sea mijn god wat was dat ZWAAR.
We gingen van start en dan krijg je een klein stukje verhard met heerlijk vals plat, het tempo ligt dan even net iets hoger als ik graag zou willen maar goed je kan maar beter snel beginnen het is nog een heel eind. Dan ga je eigenlijk vrij snel voor een kilometer het strand op waardoor het ook niet heel erg veel zin heeft om richting de vloedlijn te gaan het was ook redelijk hoog water. Dus zoveel mogelijk hoog blijven en kijken dat je nog een beetje stevig zand heb. En dan moet je al gaan wandelen echt ik en los zand we haten elkaar. Hups het strand weer af en de duinen en bossen in we hebben dan haast drie kilometer gelopen en komen dan bij een stuk daar hebben zelfs berggeiten moeite mee. Wat dan ook een nadeel is dat er vierhonderd lopers voor je zijn en je dus gewoon moet wachten om te kunnen gaan klimmen, dik tien min over 400 meter maar wel stoer eigenlijk.

Dan kan je weer een stukje redelijk lopen lekker bospad tot je keer op keer gewoon weer door los zand heen moet ploegen ik ga er steeds meer tegen op zien en dan ben je net onderweg.

Maar goed we hebben het stiekem ook wel naar ons zin, het is mooi weer we kleuren lekker bij. Bij 9 kilometer krijgen we te horen dat we op de helft zijn bij 10 kilometer…….raar en de drankpost dan die bij 9 kilometer zou zijn, ik ploeg nog even door maar besluit dan toch maar even een gelletje te nemen ik raak een beetje op dus hup gelletje erin en weer op gang zien te komen, als ik heel erg eerlijk ben staat op dit punt het huilen me nader als het lachen.

Dan toch de drankpost even me handen schoonmaken en stukje sinaasappel en net doen of je het naar je zin heb en doorgaan.

Net na de dertien kilometer staan er een paar bankjes ik ga even zitten om het zand uit me schoenen te halen er zit zoveel zand in dat het zeer doet!!!!!

Schoenen weer aan en gaan, jippie het strand op!

Het is nu een langer stuk en dus gaan we langs de vloedlijn lopen dat loopt eigenlijk best lekker maar door de vermoeidheid kan ik echt geen tempo meer maken, Martin loopt te sleuren maar ik kan niet meer en door het sleuren word het voor mij eigenlijk alleen maar zwaarder en zwaarder. Het strand weer af weer de duinen in, de laatse drankpost op 16 kilometer en dan word het pad gelukkig steeds iets beter en dan eindelijk draaien we de weg op. Hier staat clubgenoot Ton speciaal op ons te wachten, traantje in de ogen en dan proberen het gas erop te zetten want ik zal en moet onder de drie uur blijven ja drie uur over 20 kilometer echt te gek voor woorden.

Het is gelukt met 2.57.46 over de finish en totaal gesloopt en zo niet tevreden.


Maar goed wie weet doen we het ooit nog weleens een keer dan weet je tenminste wat er komen gaat.


Maandag 4 augustus 2014

Yeah eindelijk het is zover Rock and Rollen door Dublin.
Hoe ik het voor elkaar heb gekregen is mij nog steeds een raadsel maar het hostel waar we verbleven was slecht op een kilometer afstand van de start, dus lekker op het gemak lopend erheen.


Ook het weer werkte vandaag helemaal top mee en om half acht scheen het zonnetje al vrolijk.


Ja de start was al om half negen, ik zag daar best wel een beetje tegen op want ontbijten zoals ik gewend ben was in het hostel niet echt mogelijk dus ik moest op ander voer lopen als gewend.


Flink drinken van tevoren uiteraard en nog een reepje van dit een reepje van dat, uiteraard netjes even op de dixie die daar tufloo heten en dan is het bijna zover. Reint stond in een van de eerste startvakken en Brigitte in het startvak voor ons, was toch wel heel erg blij dat Martin gezellig met mij meeliep hoor (heb nu gelijk heel veel foto`s).

Toch wel even de zenuwen in het startvak Dublin is namelijk alles behalve vlak en ik zag er letterlijk en figuurlijk als een berg tegen op.
En ja hoor dan mogen wij ook los, door de goede verspreiding van de start heb je gelijk alle ruimte om het juiste tempo op te pakken, tempo net iets te snel uiteraard.

De wegen waren goed afgezet en je kon overal heerlijk doorlopen moest het niet zo zijn dat ik eigenlijk toch nog moest plassen maar goed niet aandenken komt goed.


Dan komen we op een punt waarvan ik dacht dat we alleen de hol naar beneden moesten maar dit is een heel gemeen stukje omhoog en ja oke ook wel omlaag maar toch killing.


 Rond de vijf kilometer zie ik in de verte tufloo`s maar daar staan net teveel mensen voor, geloof ook Brigitte te zien maar als ik dichterbij kom zit ze er waarschijnlijk op en ik loop door, wachten doe ik niet. De drankposten zijn ook helemaal goed geregeld met water en flessen sportdrank. He familie Punt horen we dan, en ja hoor daar komt Brigitte ons achterop ze gaat echt lekker even een kort praatje een foto en dan hup sturen we der snel weer verder want ze is gewoon iets sterker als ik ben.


Bij de volgende tufloo zie ik helemaal niemand staan dus hup snel even een plas en weer verder.


Het gaat best lekker eigenlijk en ik ga steeds meer ontspannen en genieten heerlijk we lopen nu voornamelijk in het park het Phoenixpark wat echt heel erg groot en mooi is.


Ook hier weer goede verzorging met zelfs gelletjes erbij!


Wat wel een beetje tegenvalt zijn de bandjes het zijn er minder als verwacht en ze spelen niet echt voor ons bekende rock muziek maar goed de sfeer is er niet minder om.


En dan zie je eigenlijk door het hele park een sliert van lopers echt helemaal geweldig gewoon, genieten met hoofdletters.


Bij de finish is ook weer de verzorging helemaal top maar het mooiste is de mediale lekker groot en dik en in het kader van dubbel je bling gaan we ook nog voor de fun run waar iedereen met de hele familie aan meedoet, just for the fun!
Een lekker stukje uitlopen was het voor ons moet wel eerlijk zeggen de eerste kilometer viel zwaar tegen hoor.


En dan zit ons avontuur in Dublin er weer op helaas morgen vroeg terug vliegen maar met een hele mooie ervaring rijker.
Zaterdag 5 juli 014
Vrijdagavond komen Seb en Marieke alvast over want, zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse RunningPlus Meeting in het Kralingse bos tijdens de Ekiden.
Ik moest die dag ook werken maar dat is niet erg want ik kon dit jaar wel gewoon even tussendoor meelopen. Vorig jaar mocht ik nog niet lopen van de fysio omdat ik net uit het gips was (zelf vond ik dat ik dat best wel kon maar het maar niet gedaan) maar nu mocht ik de spits afbijten.


Ik was al heel vroeg op het terrein om de tent van De Hardloopwinkel op te bouwen en in te richten en te doen. Helaas was het voor het eerst sinds de Ekiden geen 25 graden maar bewolkt en stond er een stevige wind. Samen met Aarnout de tent neergezet en de rest was voor mij, de winkel moest ook open tenslotte.


Zo en dan staat alles, er komen er zo af en toe wat mensen langslopen. Het gaat steeds harder waaien, het springkussen wat naast me zou komen waaide alle kanten op en werd weer opgeborgen. De tent waar ik in stond kwam zo nu en dan ook van de grond maar het ging nog steeds goed. Voor de zekerheid nog maar een extra lijntje gespannen want ik kreeg toch wel de kriebels.


Soms waait er iets van de rekjes af maar het gaat goed, helaas gaat het ondertussen ook regenen, bah niet gezellig alles moet op een klein stukje gepropt worden zodat het nog een beetje droog blijft.


En dan ja hoor komen eindelijk mijn eerste teamleden aan moeten ze gelijk in actie komen de tent gaat ervandoor.


Ik hang aan een poot van de party tent en de tent trekt me haast mee maar met zijn vieren redden we het net. Oke goede raad is duur wat nu, gelukkig komt ook Martin eraan en die heeft nog wel wat lijnen en dingen in de auto om de tent goed te zetten, we draaien de tent een kwart slag en halen er een zijwand uit zodat we iets minder wind vangen.


Een deel van de spullen gaat naar binnen in een garage want ik moet nu even keuzes maken wat ik laat staan, de lol is er wel een beetje af maar goed we kunnen nog even door.


Na nog flink wat regen zeg maar gerust je spoelt bijna weg, komt dan toch voorzichtig het zonnetje door. En kunnen we weer wat makkelijker de kleding uithangen en doen.


Al met al een gezellige dag met een hoop lol en gezelligheid.


Onze teams doen ondertussen goed hun best en we zitten niet bij de beste maar zijn ook zeker niet de slechtste van de 148 mixteams zijn we nummer 96 en 131e. Misschien moeten we volgend jaar eens aan een vrouwen en mannen team denken……..


Na afloop was het weer goed vertoeven in de tuin met een goed sateetje en of een sparerib en een lekker biertje, tot het weer tijd was om voetbal te kijken. Moet zeggen met zijn alle kijken is best spannend maar die van Persie wat stond die vaak buiten spel zeg.


Na de wedstrijd zijn we allemaal ons mandje gaan opzoeken, en kijken we terug op een super gezellige dag.


Donderdag 10 juli 2014

Donderdag, vandaag mijn eerste bedrijfsuitje, De Ronde van Ridderkerk ja we gaan met zijn drietjes op wedstrijd in een fonkelnieuw tenue.
Alexander de jongste van het stel liep al weken als ik dat maar red, maar je snap het wel die vertrok en die hebben we nooit meer gezien.


Aarnout zag er best een beetje tegenop met een tijd van 30.30 als snelste is het toch afzien om een leuke tijd neer te gaan zetten, maar ook die vertrok en ging en ging maar die kon ik nog net voor het einde inhalen en voorbij gaan. Niet netjes ja hoor in een wedstrijdje mag dat.


En ik, ik heb zo goed gelopen mede dankzij Jolanda die naast me liep en ervoor zorgde dat me tempo hoog bleef met als resultaat een PR op 27.39 dik veertig seconden eraf gelopen zo blij, zo trots.


De avond dus keurig afgesloten en dat drankje bewaren we voor een andere keer want we waren alle drie best behoorlijk moe ervan.
Zondag 22 juni 2014

Zondagochtend na een nacht met regelmatig kramp in de kuiten staan we vroeg op om naar Rheden te gaan voor de Veluwezoom Trail.
Wij hoeven zelf pas om 10.30 uur te starten maar mijn hardloopbroertje “mooi woord voor galgje” start om 09.30 en we willen uiteraard nog even succes wensen.


En weg zijn ze ik vind het echt heel erg stoer 52 kilometer en dan ook nog eens tijdens een trail, hele diepe buiging.

Ondertussen zijn wij ook redelijk klaar om van start te gaan nummers zijn opgespeld, rugzakje is gevuld en iedereen is er ondertussen ook Sheila is er en van de vereniging Wim, Silvia en Gina, hun starten net voor Ginie en mij en Sheila net na ons.


Ook wij gaan los en het begint gelijk met een beetje vals plat, mijn rechterkuit is het er niet mee eens en is een beetje stijf tegen de draad in maar ik hark gewoon lekker door en probeer er niet aan te denken.


Nou is het moeilijk om hier alles te vergeten want voor we het weten lopen we in het natuurgebied en is het genieten met hoofdletters.


Na een goede drie kilometer hebben we al een behoorlijke heuvel die we op moeten, maar wat je opklim ga je ook weer naar beneden dus lekker gaan…..En zo gaan de kilometertjes aan ons voorbij, soms even een stukje wandelen, bijkletsen, genieten, foto`s maken en weer verder.


 


Het is behoorlijk pittig en na een goed uur komt Sheila ons achterop, snelle dame hoor. Even bijkletsen en dan gaat ze snel weer door, tja de een gaat harder dan de ander.


Soms hoop zelf ik dat de zon even uitgaat, want de zon is best warm. Een miezer buitje zou ook niet erg zijn maar we klagen niet want je moet er ook niet aan denken dat het bakken uit de hemel zou komen.


Ondertussen worden we uiteraard door meerdere ingehaald maar ach dat is ook wel een beetje gezellig en wat ook fijn is dat er af en toe toch mensen staan die iedereen toe juichen en klappen het geeft de loper weer moed.
Dan na een dikke 27 kilometer ruiken we de finish, lonkt het biertje. En proberen we fris en fruitig over de finish te komen. De finish foto`s nog niet kunnen vinden maar geloof me er moet opluchting vanaf stralen, maar ook trots dat we het hebben gedaan en gehaald en volgend jaar doen we het gewoon weer!


 


Iedereen is weer heel huids terug gekomen en ook mijn hardloopbroertje heeft het geflikt 52 kilometers ben trots op hem.
Zondag 4 mei 2014
Mijn eerste echte trail in Gulpen dus hele hoge heuvels en we gaan ook gewoon gelijk voor de 34 kilometer!!!!!


We zijn gisteren al aangekomen in Gulpen en hebben het startnummer gehaald en bij de start staan kijken ik vraag me toch echt af waar ik aan denk te gaan beginnen.

De heuvels lijken wel bergen en dan is de ondergrond ook nog eens keihard dus geen enkele demping, zal me enkel leuk vinden.

Maar goed ik ga samen met Ginie lopen, en die ziet er gelukkig net zoveel tegenop. Dus kunnen we elkaar steunen.
`s Avonds gaan we lekker uit eten en ook Sheila sluit aan met man en kinders, Sheila loopt wat vaker trails en heeft deze ook al twee keer gelopen, de kinders en Marc de man gaan foto`s maken dus dat is goed geregeld.

Normaal drink ik niet echt de avond voor een loopje maar een glaasje wijn is nu wel even lekker dan slapen we tenminste goed.


`s Morgens even ontbijten de laatste spullen pakken, rugzak in orde maken, bij een trail is het gebruikelijk dat je goed voor jezelf zorg en zijn er weinig tot geen drankposten, maar die er zijn hebben ook allemaal lekkere dingen, koekjes, winegums, peperkoek, drop enz en drinken uiteraard. We hebben ook een bekertje gekregen wat je mee kan nemen zodat er geen afval van plastic bekertjes in de natuur terecht komt.
Bij de start komen we heel veel bekenden tegen uiteraard van Energie en van andere loopjes, even gezellig een praatje en dan gaan we toch echt op weg.

De eerste kilometer is goed te doen en dan gaan we al serieus klimmen en klauteren maar wat is het gaaf het is echt genieten met hoofdletters.


 

Het is zwaar en het zal heel veel zwaarder worden maar het word ook steeds mooier, de paden die onze voorgangers hebben gemaakt wijzen ons samen met de pijlen de weg want je ga echt kris kras overal langs en doorheen. Een wei met koeien en een pony, over het erf van Boer…en weer het bos in geweldig. Het weer is goed en door de droogte is de grond hard maar wel goed begaanbaar want anders was het toch wel een nog grotere uitdaging geweest.

Een beekje tja een bootje hebben we niet bij ons dus hup erdoorheen  en ach je heb dan een beetje vieze benen.
Heuvels op moeten we het tempo heel erg laten zakken, naar beneden gaat ook steeds lastiger mijn linker teen die ik ondertussen al zes keer heb gestoten doet goed zeer, weet nu gelijk bij trailen moeten je teennagels heel kort zijn.
Maar we genieten van de omgeving en hebben de tijd die er voor staat heel erg ruim nodig. We gaan er een half uur langer over doen maar het maakt niet uit, we doen het maar weer.
Alles doet zeer de batterij is op we moeten nog een kilometer maar de pijn wint niet van het gevoel volgend jaar weer????

Ja welke afstand misschien iets korter hoewel het was toch wel heel erg mooi.


Zondag 13 april 2014

Piep, piep, piep, daar gaat de wekker alweer toch eigenlijk wel heel goed geslapen, lekker dat geeft de burger moed, het zonnetje begint al te schijnen er staat niet al te veel wind dit gaat goed komen.
Eten, koffie, drinken naar de wc en dan weer koffie en weer ja ach de zenuwen komen vanzelf, alles zit in de tas nog een keertje waar wat aangegeven moet worden en dan gaan we. Ho de telefoon gaat Rob heeft problemen met openbaar vervoer, geen probleem pikken we die even op en dan door naar de Kralingse Zoom. Rob en ik gaan met de metro verder en Martin en Deborah met de fiets, ja Deborah is er ook echt zo gaaf!!!


We hebben de luxe van de eigen kleedruimte bij de Roteb een stukje lopen dat wel even dus erg blij dat Rob bij me is anders ben je toch wel alleen zo even.


Omkleden, spullen in de tas drinken naar de wc, banaantje, eierkoek en gaan.


Voor de Shell komen we de andere tegen nog even bijkletsen en op de foto en dan het startvak in.

Wachten spanning Ginie en ik komen daar al snel Brigitte tegen en met zijn drietjes wachten we zingen we mee met Lee Towers sta ik weer te snotteren en moet ik plassen……


Een dixie is nu even niet in de buurt staan echt midden in het startvak, dan gaan we, langzaam komen we in de buurt van de start en dan staat er rechts een lege dixie, de meiden gaan en ik ga nog even snel, je kan het maar kwijt zijn wat een opluchting zeg.


En dan begin ik ook aan mijn missie;


Ik begin en het gaat het valt mee met de drukte ik kan vrij snel in mijn eigen ritme lopen en heb geen last van de andere lopers, de meiden zie ik al niet meer maar dat geeft niet was ook de afspraak ieder voor zich en komen we elkaar tegen gezellig.


Zo de eerste kilometer zit er op en ik heb een klein probleem mijn horloge staat nog op lopen met lage hartslag dus iedere 30 sec krijg ik een waarschuwing dat die nu te hoog is. Nu kan ik heel veel onderweg maar dat goed zetten en rennen lukt niet ik wil niet even wandelen nu al dus verstand op nul geniet van de mensen en ik hoor het niet meer. We komen op zuid? IJsselmonde ik loop even samen met Brigitte en gaan daar ook samen op de foto bij fotograaf Marcel of te wel Sportfotograaf. 
En dan gaan we richting het 10 kilometer punt daar staat mijn trotse paps te glimmen samen met zijn Rietje en Martin en Deborah zijn daar ook, nieuw flesje water en we gaan gelijk door want tijd is tijd en zolang ik door kan ga ik door. Het volgende drinkpunt is voor mij op de 24 kilometer op de Laan op Zuid dus even op mezelf aangewezen maar das best lekker


Bij het 15 kilometer punt wil ik even heel graag naar een dixie maar er staat er maar eentje en twee wachtende dan maar hopen dat we de volgende halen. Bij 20 kilometer is er een groot wisselpunt voor de estafetterunners en staan er gelukkig ook meer dixie`s, dus hup snel en opgelucht gaan we weer verder. Dan op de helft vind ik de tijd en de rust om even mijn horloge goed te zetten, ik probeer daar ook een dadel te eten maar die is een beetje vies en plakkerig geworden helaas.


Rustig hobbelen we verder en zoals verwacht gaat het zwaarder worden maar dat wist ik. Dan draaien we eindelijk de Laan op Zuid op, ik zie een stukje verder Martin en Deborah al staan. Ik moet zeggen dit is wel heel erg luxe hoor verzorging speciaal voor jou heerlijk, gelletje, drinken en verder ze fietsen even een stukje mee heerlijk.

De Erasmusbrug op, yeah ik ga niet snel maar kan dit jaar blijven dribbelen, we gaan de stad weer in nog even een rondje Kralingen en dan zijn we er…….
Oke eerst het tunneltje, ik loop naast een man die niet weet wat HET TUNNELTJE is nou geloof me hij vergeet hem nooit meer.
Dan kom je boven en zie je de mannen die nog maar een kilometer moeten, en jij, jij moet er nog 15, tjop tjop door.

Het is een feest in de stad echt het is nog nooit zo druk en gezellig geweest ik geniet met volle teugen. Ik kom me oud collega Cathy tegen die elk jaar verkeersregelaar is, even een hug en hup weer door.
Trouwens mijn complimenten voor al die vrijwilligers die het voor ons mogelijk maken om zo heerlijk te kunnen lopen echt toppie!!!
Zo het bos hebben we gehad, en nu weer terug bij de 30 kilometer komt er iemand achterop die roept he leuk jij ook weer hier!!!! Het is Ton waar Reimon en ik in 2011 vanaf 30 kilometer mee heeft gelopen. Grappig om elkaar weer hier tegen te komen, ik moet nu soms even wandelen maar eigenlijk voelt dat niet lekker en dan vlak voor de 32 kilometer staat Aad me trainer. Snel aanzetten laat me niet kennen uiteraard en ach eigenlijk gaat het wel ik zoek Martin heb trek in niks maar wil even steun ben een beetje misselijk en een knuffel helpt dan.

Ik weet waar we hebben afgesproken en ik dacht dat dat bij 34 kilometer was maar nee het punt is bij 36 kilometer, dus een beetje gestrest een paar slokjes drinkbouillon, wat cola en dan weer door. Ja ik ben en was misselijk maar lopers doen rare dingen.

Net voorbij de 37 of 38 kom ik Ginie tegen en we helpen elkaar even door het dooie punt heen en gaan dan ieder weer op eigen kracht verder. Wat een feest is het toch weer hier heerlijk al die mensen, banaan, sinaasappel alles hebben ze voor ons toppers!

Nog een keertje zwaaien naar Cathy want de tijd loopt door en dan zijn we op de 40 kilometer nog heel even twee bochtjes een lang stuk wee twee bochtjes en dan passeer ik Brigitte die vraagt ga je een eind sprint in zetten, nee roep ik ik ben geheel op en ga door.

Wat ik daar heb gedaan ik weet het niet ik ben gaan lopen, ik ben gaan genieten, ik ben gaan feesten, ik heb genoten.
Coolsingel, kippevel, traantjes, het publiek op zwepen om zelf niet in te storten het is zo gaaf.
Pats het is niet gaaf er ligt iemand 150 meter voor de finish, ze zijn druk met die persoon bezig bah, even niet.
Laatste 50 meter mijn feestje ik ga de finish over ik zie direct Ginie moet huilen ben zo blij ik heb het geflikt, Ginie heeft het geflikt en daar komt Brigitte ook die heeft het geflikt.
We worden nog door TV Rijnmond geïnterviewd best grappig en dan is het op.


Zondag 9 maart 2014

En dan is het zondag ik barst van de zenuwen, kan ik het wel een 10 kilometer binnen de 1.05 uur lopen ook voor mij weer even geleden omdat in een ruk achter elkaar aan te doen maar goed hopelijk red ik het samen met Deborah.
Aangekomen in Den Haag is de sfeer heel erg goed en het weer is ook heel erg goed al een goede 15 graden geen wind en volop zon, ideaal of niet?

We doen ons klaar maken voor de start en gaan het vak in, we staan netjes vooraan voor de tweede start wave zodat we straks lekker de ruimte hebben om te lopen. Het voordeel van de ruimte hebben is het nadeel dat je harder gaat als gepland. De eerste 5 kilometer gaan iets te hard ik moet er hard voor werken maar bijt door, Deborah doet het haast fluitend lekker ding.

Ik geef aan dat als ze wil ze ook mag gaan maar dat wil ze gelukkig niet, bij 6 kilometer eindelijk drinken er had best een extra drankpost bij gemogen met het warme weer een beetje gemiste kans. Even drinken en weer verder bij 7 kilometer even een stapje terug om daarna weer keurig verder te gaan het gaat nu goed en netjes maar het is best pittig. Gaan we het halen of niet het laatste stukje even goed aanzetten en ja hoor we redden het precies nog 7 seconden over dus top gedaan. Echt wat gaaf maar weet wel dat het de volgende keer met paps mag want voor mij word je te snel. Oke de ladiesrun doen we nog samen starten…


 


En dan ik moet iets eten want ja ik zou zelf de halve lopen en dat wil ik er nu nog achteraan gaan doen. Dus wat kan ik wel eten wat niet een stuk Power Bar een banaan wat drinken naar de wc schoon shirt en hup het vak weer in.

In het startvak kom ik Christine tegen met haar haas Ton Legerstee die gaan voor een tijd van 2.16.00 en gaan rustig starten, denk denk, denk ik ga kijken of ik kan volgen want Ton loopt wel heel erg lekker. De start met veel muziek uit Rotterdam de Heartbeats en Lee Towers slik slik emokoe. Start we gaan weg en het is druk zoveel drukker als op de 10 kilometer je kan haast geen pas gewoon zetten, ik volg maar het is lastig tot drie kilometer gaat het maar dan ben ik ze kwijt en ach jammer maar helaas. Net bij 6 kilometer is de drankpost ik gooi daar even een gelletje naar binnen want heb beetje hongergevoel drinken bij de 6 en bah het loopt niet lekker. Bij 8 kilometer ben ik er geheel klaar mee het is goed ik stop en vraag aan een verkeersregelaar hoe kom ik terug? Wachten op de bezemwagen ja pft dat duurt nog….. Dan maar verder kruipen en doen, muziek weer aan horloge weer aan en go girl je heb de power. Ergens achter me hoor ik iemand om Monique roepen het zal wel niet voor mij zijn ik kachel door heb het echt niet naar mijn zin. Dan ineens loop Saskia naast me he gaat het, heb jij het ook zo zwaar ja we hebben het beiden zwaar ik ben dan even niet de aardige Monique ik was zo boos op mezelf. We lopen een klein stukje samen dan ga ik weer even iets harder en na een goede kilometer gaat Saskia me voorbij, kom op geef ze aan ga met mij mee maar ik kan het niet opbrengen bah ik baal van mezelf.

Bij een kilometer of 11 zie ik een busje staan voor uitvallers, zal ik het doen of niet ik besluit het niet te doen ik bikkel wel door ben over de helft kom op moet lukken dan maar rennen en wandelen maar komen doen we er. Ondertussen doet me hele lijf zeer en de zon blijft heerlijk schijnen, we gaan de boulevard op en eerlijk is eerlijk dat is toch wel heel erg leuk hoor de toeschouwers zijn ook heel erg enthousiast en dat maakt heel veel goed. Het fijne is dat je nu de kilometers aftel nog heel even en dan is het nog maar een handje vol heerlijk. Wat erg jammer is dat er geen extra drankposten zijn neergezet want dat had wel prettig geweest, je ziet ook steeds meer lopers bezwijken onder de zon en ik blijf rustig door rennen en wandelen ik wil niet in de kant komen te liggen. Bij een kilometer of 17 staat er een gezin met liters water om iedereen een beetje te helpen en met dextro en met steun wat een schatten van mensen!!!!

Vlak voor de 20 kilometer hoor ik mijn naam weer ik kijk en zie Rob heerlijk een bekend gezicht een hele dikke knuffel en een zoen en ik kan er weer tegen op naar het laatste stukje ik kan het.

Ik maak de laatste bocht en ik probeer aan te zetten en dan zie ik rechts mijn allesie ik ben er ik ben zo blij ik moet huilen wat een drama maar toch gedaan nooit verwacht en doe het ook nooit meer.


Zondag 2 februari 2014

Dit weekend hebben we de Asselronde gelopen in Apeldoorn 27.5 kilometer en een beetje meer volgens mijn garmin.
Wat een goddelijk weer om te lopen nog niet te warm maar warm genoeg om alleen in een truitje te lopen, heerlijk gewoon. Je gaat van start en het is een hele berg wat dan van start gaat dus even goed opletten waar zetten we onze voetjes niet te veel mee laten slepen door de andere lopers die harder gaan, eigen tempo zoeken. Samen met Ginie en Brigitte gestart en de afspraak ieder voor zich en God voor ons alle. Na een kilometer of drie kom ik redelijk in mijn ritme en ondanks alle heuvels en bulten en vals plat mag ik zeker over de eerste tien kilometer niet klagen. Bij een kilometer of negen nog even contact gehad met Ginie die kwam even bij me lopen en het ging redelijk met de knie. En de omgeving die is mooi op de heide is het echt voluit genieten. Ik heb zelf de tijd om rustig om me heen te kijken. Bij een kilometer of 14 komt Brigitte me achterop en we lopen even samen op en dan gaat ze verder ze is zo goed bezig die meid, ik kan net niet mee helaas. Maar dan, dan word het wat pittiger en word je toch iets van vermoeid. En dan bij 16 kilometer was het ongeveer draai je het asfalt op, op zich wel even lekker een mooie gladde ondergrond, was het niet dat het ongelofelijk vals plat is en een heel eind. En dan ben je over de 20 kilometer en ach denk je het zijn er nog maar 7 en een beetje, en ga je weer lekker verder. Na de 21 kilometer is het ook meer naar beneden als omhoog en dat is wel prettig hoewel als je moe ben merk je het dalen ook niet echt meer.


Dan nog een kleine kilometer en daar staat mijn schatje me op te wachten, ja kon helaas door zijn knie niet mee doen wat was ik blij om hem te zien. Vol trots loop ik verder ik hoef nog maar een stukje ik heb het weer geflikt, heerlijk gelopen in een tijd van 3.04.11 tevreden, had graag onder de 3 uur gebleven maar dit is ook goed.


Een mooie loop om de week weer mee af te sluiten.


Zaterdag 18 januari 2014

Vandaag hadden we een trail/cross in mijn speeltuin de Gorzen georganiseerd door Roparunteam Ziedewij-Energie maar goed daar met een hoop man rond rennen is best link en ik zou zo graag toch een kilometer of 15 willen maken en een rondje is 5 kilometer.
Ga ik voor of na het loopje zelf nog even rond…. Ik besluit om eerst zelf twee rondjes te doen is het terrein ook nog een beetje begaanbaar. Hup het eerste rondje met mijn rugzakje op want die zullen we in Gulpen ook wel nodig hebben dus mooi weer even wennen, tijdens het eerste rondje kwam ik Deborah en Martin ook tegen die waren lekker samen een rondje aan het doen.


Na het eerste rondje rugzakje af, moet er toch wel weer aan wennen. Martin en Deborah gedag gezegd en hup voor het tweede rondje, die doe ik altijd tegenovergesteld dan word het niet zo sleur en is de belasting voor je spieren ook weer iets anders. Net over de helft moet je dan een betonnen trap op normaal geen enkel probleem en met een stuk verderop een groep bootcampers zou ik hem wel even elegant op rennen. Ja dat dacht ik dus bij de eerste trede glijd ik weg en lig ik op mijn snufferd, linker scheen heel erg auw, rechter heup nog meer auw, opstaan naar boven lopen/kruipen even op het bankje zitten. Kijken hoe het er uit zie of doorgaan? Doorgaan dadelijk in Gulpen moet je ook door als je val dus hup in de beentjes en rustig verder, het is wat gevoelig en stijfjes maar het gaat, gelukkig nog ruim tijd voor het echte loopje begint dus ik neem dan ook even de tijd ervoor.


Na het tweede rondje ga ik mijn startnummer ophalen, en kom ik met mijn spibelt tegen mijn heup.  Dat doet erg zeer, toch even kijken oke dat is open niet heel erg maar goed we zien het straks wel.


Het derde rondje zou ik met Tilly lopen lekker relax en dat komt nu wel heel erg goed uit want als trekt en doet een beetje. We hebben best lol onderweg en zien mensen verkeerd gaan en roepen ze weer terug en ach het is gewoon leuk. Net iets meer als 40 minuten doen we erover niet echt snel maar zeker niet slecht. Nog even een praatje hier en daar, en dan snel naar huis ik koel af en ik wil lekker douchen en koelen.


Wil nog wel even kwijt dat het super leuk geregeld was door Ziedewij-Energie top gedaan jullie mogen volgend jaar mijn speeltuin weer lenen hiervoor.

Zondag 5 januari 2014

Vandaag stond er een loopje in Eindhoven op de planning. Een loopje wat eigenlijk bij onze dochter in de achtertuin is, dus wel even een stukje rijden om er te komen maar dan lekker makkelijk lopend er heen kunnen. Martin en ik zouden hier de 14 km lopen en Deborah de 5.8 km. Nu zit Martin met een blessure en mag niet lopen van de fysio en moest dus afzeggen. En Deborah had niet lekker kunnen trainen en lopen dus die zag er best een beetje tegen op en of ik dan met haar mee wilde lopen. Wat is wijsheid gezellig met dochter meelopen waar ik dan best even aan de bak moet omdat het tempo van Deborah best redelijk vlot is, of toch alleen lopen, of na de 5,8 snel ook nog een rondje van 8 doen?
Nou het is gewoon een rondje van 5.8 km geworden althans op de klok 5.7 km samen met Deborah, en daarna gewoon lekker onder de douche. En gezellig met zijn alle een bak soep eten en het leuke was Oma en Jaap waren er ook, gezellig hoor. Hier was er ook geen medaille maar een handdoek op deze manier komen we nog een keer goed in de spullen te zitten.Zaterdag 4 januari 2014
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, was de Ontbijtloop van de Energie Ladies die dit organiseren om geld op te halen voor de Roparun, een goed doel dus lopen we mee. Voor dit loopje heb ik Jolanda uitgenodigd om hier haar eerste 5 kilometer loop te doen. We zijn samen gestart met als doel om de 5 kilometer in 40 minuten te volbrengen. En dat hebben we ruimschoots behaald met 38.14 op de klok, dik tevreden en geheel voldaan na een heerlijk ontbijtje en een leuke lunch trommel konden we tevreden naar huis. Een erg leuk loopje en zeker een aanrader om te doen.


Kom op nog 1 rondje

Super goed gedaan


Doelstelling 2013 was 2400 kilometer lopen en twee marathons. Behaald 1664 kilometers en
1 marathon
120.000 calorieën verbrand
146 keer voor mezelf gelopen waarvan 16 keer in de regen
10 wedstrijdjes waarvan 1 in de regen is wel tegen mijn principe in maar goed
Al met al mag ik terug kijken op een geslaagd jaar en, durf ik met een vette knipoog naar 2014 te kijken.


Wat hoop ik dat 2014 mag gaan brengen:
gezond en heel blijven
trainingsloopjes met mijn vriendinnetjes
1 marathon
1 tof weekend op Texel
1 tof weekend Gulpen
leuke loopjes (staan er teveel op de planning om ze allemaal te noemen)
de doelstelling van 2013 proberen te behalen


Zaterdag 14 december 2013

Zaterdag we hebben een loop gepland staan in Den Haag op het strand en ach doe eens gek het zijn 16.1 km op het strand. We halen eerst even Brigitte op en rijden dan door naar Den Haag het is een kleinschalig loopje maar dat is vaak wel zo leuk.


En als we dan starten en op het strand lopen denk je jeetje waar ben ik aan begonnen 8 kilometer tegenwind op de heen weg, oke das dus 8 kilometer wind mee op de terug weg. Het is hard werken op de heen weg opletten hoe zet je je voeten neer en hoe hou je een beetje de snelheid erin. Ik wil niet boven de 8 minuten een kilometer komen en moet daar behoorlijk voor werken, zeker km 7 en 8 zijn erg zwaar. Gelukkig het keerpunt wat drinken een dadel eten en dan terug, we lopen gelukkig samen want zeker nu met de wind in de rug loop je iets makkelijker en gaan je gedachten rond.


 Denkend aan je stiefbroer en aan zoveel mensen die dit niet meer kunnen en dan besef je weer ik MAG lopen, je heb verdriet en toch probeer je te genieten van de mooie momenten die het strand, de wind, de zee oplevert.


Het is raar om zo te lopen en te beseffen dat geluk en verdriet weer zo dicht bij elkaar zijn. Plop en dan zijn we er alweer bijna nog even aan het einde het gas erop en voldaan en vermoeid over de finish komen op naar een visje en een bak erwtensoep. Een geweldige ervaring en volgend jaar zijn we er hopelijk weer bij.
Dit was in plaats van een medaille erg lekker!!!!

Zondag 8 december 2013

Op het gemak naar De Kuip, lampje halen, shirtje voor Karin, kluisje in gebruik nemen en op de rest wachten. Dan even bijkletsen en doen en dan gaan we omkleden, ondertussen even het startnummer van Karin aan een ex-collega gegeven zodat het toch gebruikt word.
En jawel dit jaar op tijd in het startvak, ik sta tussen de snellere lopers dit komt omdat ik een startnummer heb overgenomen en die stond op een snellere tijd ingeschreven. Moet zeggen het is wel fijner starten je word door iedereen ingehaald maar je heb net iets meer ruimte om te lopen en gelijk in je ritme te komen.


Mijn eerste kilometer gaat in 6.30 de planning was 6.40 te lopen dus mooi al een beetje winst en de volgende kilometers gaan eigenlijk ook sneller en steeds lekkerder. Ben een klein beetje bang dat ik te vroeg stuk ga maar goed als ik nu in gaat houden weet ik nooit wat ik alweer kan. Dus hup we zien het wel elke snellere km is een km. Bij de Brienoordbrug heb ik een km die duidelijk langzamer is maar ook wel logisch. Hier komt ook Margot mij voorbij ze loopt helemaal links en ik rechts dus een praatje zit er even niet in, ik zie dat Margot het niet echt makkelijk heeft, jammer hoor ze loopt zo goed de laatste tijd.


Dan ben ik op de tien kilometer en is er 1.04 voorbij voor mij een keurige tijd op dit moment, zou ik het nog 5 kilometer volhouden, zou top zijn 1.36 we gaan ervoor. Het laatste stukje gaan we in moeten een extra lusje maken om precies op 15 kilometer te komen, de bocht kost tijd en snelheid baal. Dan gaan we het laatste stukje in de laatste kilometer ik zie Aad langs de kant en ik zie Margo ook weer Aad die gooit er wat tips uit, armen, benen, knieën en gaan ik zet aan en ga ervoor een hele kilometer op tempo is een beetje veel ik krijg de kriebels van me flesje en gooi het met een boogje weg. Het is druk op het parcours eigenlijk te druk ik kom er niet door beetje duwen en dan pft eindelijk de streep ik kom er bijna niet overheen iedereen staat gelijk stil!!! Ik kijk op mijn horloge YES binnen de 1.36 4 minuten sneller als dat ik had gehoopt ik ben zo gelukkig. Dan snel zoeken naar Ginie want die kwam mij helemaal gelukkig voorbij op 7 kilometer dat het top ging dus eens horen hoe het verder is gegaan en ja hoor een vet PR gelopen toppertje. Ook Brigitte heeft een PR en Martin en Marcel ook en ach we hebben allemaal lekker gelopen dus helemaal leuk. Daarna heerlijk een bak erwtensoep bij Annelies en Andre met zijn alle en de dag is weer perfect.


Ik geniet van mijn overwinning op mezelf, ik moet nog even hard doorwerken maar het begin is er weer en daar gaat het om.

Zondag 24 november 2013

Zondagochtend 6 uur de wekker gaat brbrbr we lijken wel gek eigenlijk maar ja het is ook zo leuke loop dat vroeg opstaan niet zo heel erg is. We hebben deze keer ook het voordeel dat we lekker mee kunnen rijden met Toon en Gina die hebben een busje kunnen regelen waar we met 9 man in passen dus met een busje vol vertrekken we om 7.30 richting Geldrop.
Lekker nog op het gemakje wat eten in het busje goed drinken en doen en gezellig kletsen de tijd vliegt voorbij en we zijn zo in Geldrop, het busje parkeren, startnummer halen, plassen, omkleden nog een keer plassen helaas geen tijd meer voor koffie. Ondertussen hebben we uiteraard ook Marcel en Ginie gezien en Agnes en ach zoveel andere altijd weer gezellig.

Marcel is best een beetje nerveus wil lekker lopen maar wil ook een leuke tijd neerzetten en ach ik denk dat het wel goed komt.

Ik heb wat last van me maag maar zeg even niks want als ik iets heb heeft of krijgt Marcel het ook vaak en dat is niet handig op een wedstrijd dag.

Ik sta met Ginie in het startvak en we spreken af dat ieder voor zich loop en kunnen we bij elkaar blijven prima maar niks moet.

Dan klinkt het startschot en daar gaan we, het is behoorlijk druk zo in het begin en het is even je tempo vinden niet te hard wat je uiteraard de eerste kilometer toch doet. Dan lopen we achter een koppel die best lekker strak lopen ik merk dat het tempo eigenlijk wel een beetje mij gemiddelde tempo is wat ik wil en besluit ik sluit aan en blijf lekker hangen. Voor Ginie gaat het net te langzaam en die gaat lekker voorbij en doet haar ding.

Bij het 5 kilometer punt merk ik dat de dame van het koppel het wat zwaarder heeft en ik ga er voorbij ze sluiten even bij mij aan en nog twee andere dames sluiten ook aan en zo lopen we lekker verder ik kan het tempo redelijk vast houden. Bij het 10 kilometer punt neem ik even een bakje thee en een stukje koek en ga weer verder, ik loop weer in op het groepjes en sluit weer vooraan en dit heeft me teveel energie gekost, bij de 13 km is het echt even op los zand vorig jaar lag ik hier op mijn snufferd.

Ik laat alles en iedereen gaan het tempo is er nu echt uit damn ik baal hier wel een beetje van maar goed ik blijf me best doen. Het 15 kilometer punt heb ik op 1.43 en dat is toch 2 min sneller als in mijn laatste training mooi mee genomen toch.

Het word nu echt een beetje stuivertje wisselen met diverse lopers en flink afzien dan komt er een stuk weg het viaduct over en dan weet je dat je er bijna ben, maar dat laatste stuk is echt best hobbelig en dat vind ik na 18 kilometer zachtjes uitgedrukt.

Ben nu ook wel heel benieuwd hoe het kind het heeft gedaan die heeft namelijk de 6 kilometer gelopen.

Dan nog even lief lachen naar de fotograaf en dan is het gewoon blik op oneindig en gaan, het laatste stukje loop ik samen met een man op die ook geheel stuk zit en we slepen en motiveren elkaar erdoor heen en komen als een stel jonge honden binnen om daarna in elkaar te storten als ……

Ach me tijd 2.26 geen wereldtijd maar niet ontevreden, lekker douchen en dan even met Deborah die heel goed heeft gelopen en Sander wat eten en drinken en dan op Martin en de rest wachten.

En dan komt Martin ook binnen samen met zijn teamleider van de Roparun Claudia. Mijn bikkel heeft gewoon zijn tiende marathon gelopen. En daar komt me loopbroertje met een lach van oor tot oor en weer terug YES een vet PR geweldig gedaan. Met zijn alle wachten op de laatste lekker wat drinken en doen en dan weer heerlijk relax in het busje terug.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagde dag, waar mijn kanjer zijn tiende marathon volbracht.

En volgende week ga ik eens proberen met een soort van schema te lopen ik ben benieuwd.

Zondag 29 september 2013

Bij het appartement aangekomen even lekker beetje hangen op de bank spullen klaar maken voor morgen, startnummer opspelden, i-pod check, horloge check, gelletjes check, pillen check, snoepje check, drinkfles check. Dan lekker zenuwachtig worden en dat gaat nog beter met zijn alle dus hup met zijn alle koken en eten keigezellig, uiteraard allemaal redelijk op tijd naar bed om de volgende ochtend fris en fruitig op te staan.


Toeters, bellen en nog meer toeters en bellen mijn hemel het is nog donker wat een herrie wat gebeurd er…….Whoe het is de dag der dagen vandaag gaan we weer een marathon lopen, slik zenuwen rennen wc, br koud donker, snel nog even terug naar bed. Jeetje ik ga het echt weer doen net 4 maanden uit het gips pas weer een drie maanden aan het trainen, is het geen gekkenwerk wat ik wil, ach we gaan het wel zien. Nu eerst maar eens wat eten want er moet genoeg krachtvoer in, dan even lekker douchen, tandjes poetsen, aankleden, alles nog een keer checken en dan is het gelukkig tijd om naar beneden te gaan en ons bij de rest te voegen. De een wat stiller als de ander en de een, een witter koppie als de ander staan we met zijn alle klaar om aan het grote avontuur te beginnen. Zeker voor Seb, Marieke en Annelies heel spannend hun debuut en dan ook nogeens in het buitenland gaaf hoor.
We lopen richting de startvakken en ik moet alweer plassen komt zo wel, we gaan elkaar succes wensen en allemaal even ons eigen ding doen, Martin gaat met mij mee opzoek naar de dixie`s jeetje wat druk ik moet zo nodig ben zo zenuwachtig moet huilen wil dat Martin bij me blijft tot de start maar dat is niet eerlijk dus ik stuur hem heel stoer weg.


Ik blijf netjes in de rij staan wachten tot ik het wachten zat ben en achter een tent mijn ding doe.
Dan ook snel naar het startvak in. Ik kan zo doorlopen en kom daar Annelies en Marcel weer tegen even lekker een praatje en dan is het zover we gaan de start over en doen allemaal ons ding.

 Het plan is om rond de 7.00 minuut de kilometer te lopen maar dat gaat de eerste kilometer al sneller ach we zien wel, het zal toch zwaar worden aan het einde en elke kilometer die we gehad hebben hebben we dan maar gehad. Oke na twee kilometer wil ik eigenlijk nog niet wandelen maar ik dwing mezelf om dit wel te doen moet mezelf niet kapot lopen dus even rust en dan hup weer twee kilometertjes. Ik voel me goed ik voel me geweldig ik geniet van het weer, de omgeving, de mensen gewoon van het feit ik loop. Bij 15 kilometer moet ik even plassen jammer weinig dixies dus dik 4 minuten wachten en dan doe je de deur open en gelijk stap je weer naar achteren jeetje dat is echt heel erg vies ik hoef al niet meer. We hobbelen lekker verder en ik geniet ja ik geniet echt en bij de helft denk ik het gaat top ik denk zelfs aan een Duits PR zou ik mijn tijd van twee jaar geleden kunnen verbeteren, ik lig heel mooi op schema.
Dan komen we op het 27 kilometerpunt het punt waar gelletjes worden uitgedeeld en de grond zo plakt dat je schoenen haast blijven staan. Ik ga naar de andere kant van de straat en zie daar caravans staan mmmm misschien daar maar even achter mijn ding doen? Echt waarom lopen mensen mij altijd achterna zo heb ik nog niet even de rust pft…. Weer tijd verspild en nog steeds een volle blaas bah, en dan gaat het ook zwaar worden net iets te lang gewandeld ben uit me ritme maar toch mijn tijd is nog steeds goed, kom op doorzetten je kan het.
Het 30 kilometerpunt het gaat nog steeds goed maar ik ben moe ik heb geen zin meer wat doe ik hier ben er klaar mee ……………………..Ik besluit om na elke kilometer te gaan wandelen en dan weer te lopen het is zwaar maar ik wil doorgaan.

Ik heb trek in zoet ik hoop op een drankpost met isostar even lekker zoet, helaas de drankpost heeft alleen water.

Ik neem nog een lekker stukje noga toch iets zoets en hobbel verder dan is er een gil en loop Ginnie naast me jeetje die gaat echt super, ze probeert me mee te nemen maar ik zit zo erg stuk ik kan en wil niks, ik stuur Ginnie dan ook snel door even alleen even geen publiek even helemaal stuk, dan zie ik een man een fles cola uit zijn tas halen COLA ja dat wil ik (drink echt nooit cola) ik loop naar de man toe en regel een paar slokken cola, hoe gek kan je zijn. Dan kom ik op het 36 kilometer punt, he meid kom op het zijn er nog maar 6 je heb al 6 keer zoveel gelopen dit stukje kan er ook nog wel bij, en al lopend en joggend gaan de laatste kilometers voorbij.

YEAH het bord 40 kilometer het is nu nog maar even, even rust even tot mezelf komen jeetje wat een jank marathon is dit zeg maar goed dat ik geen lenzen in heb want die was ik al tien keer kwijt geweest.
En dan de laatste bocht Unter de Linden janken, wandelen laatste kruispunt aanzetten, even zwaaien naar Andere en dan is die daar de Branderburg tor ik begin weer te leven ik gloei van trots en vlieg er onder door. En dan de laatste 1590 meter het is een feest mijn muziekje mijn feestje mijn alles mijn finish en dan gelukkig zie ik Martin al staan en ga ik stuk wat een gave marathon.

 
Janken, blijschap, geluk, totaal kapot zijn wat ligt het dan toch allemaal dicht bij elkaar het is ook zo moeilijk om te beschrijven wat er dan door je heen gaat, je voel je oppermachtig maar ook heel erg nietig, het blijft een raar iets.

Dan is er tijd voor de andere lopers feliciteren weer huilen knuffels hoe erg je ook stink het maakt niet meer uit, dan wachten op de laatste lopers als eerste komt Saskia over de streep en valt moe en gelukkig bij Rob in zijn armen en dan wachten we heel trouw op Annelies en Marieke, hoe zou het de meiden vergaan, zijn ze samen of…….

Ja een berichtje zijn op het 37 kilometer punt en zijn samen, dus nog heel even geduld ondertussen zitten wij lekker in het zonnetje en daar voelen we ons prima bij zolang we verder dan maar even niet hoeven te bewegen.

Bericht van Andre, Marcel en Seb de meiden zijn op Unter de Linden, dus hup in de beentjes, auw auw auw dat dachten we dus als een stel oude bessen gaan we bij de finishlijn te wachten en ja hoor daar komen ze we gillen, zwaaien en doen, ze zijn echt geheel af maar zo trots en dan gebeurd er echt iets bizars………..

De medailles zijn op dit kan niet waar zijn niet weer juist bij Marieke die al zo vaak deze pech heeft gehad, maar het is echt waar ze krijgen tijdelijk een andere medaille die van de kids run van de dag ervoor.

Dit is wel heel triest hoor  heb je zover gelopen en dan een mini medaille maar goed de andere word opgestuurd als het goed is, we wachten vol spanning af.


Dan strompelen we richting het bier en de uitgang en jeetje is het bier ook nog haast op en jahoor zelfs Annelies neemt een hele slok bier, bij het verlaten van het terrein zien we bij Andre, Marcel en Seb ook onze Rob staan.
Weer dikke knuffels over en weer iedereen is keiblij maar ook doodmoe en wil zitten, douchen en eten dus we strompelen verder naar het appartement en storten allemaal op onze eigen bankjes neer. Hangen, nagenieten, koelen, badderen en dan even een hapje eten met zijn alle. Gelukkig zitten er genoeg eettentjes om het appartement heen niet te netjes maar gewoon even lekker voor een ongezonde hap. Dan is het daarna toch wel gebeurd nog een klein afzakkertje maar dan wil iedereen toch wel heel snel slapen.


Zondag 22 september 2013

Dan is het zover de laatste test de Dam tot Dam loop, dit jaar loop ik mee voor de Viva best grappig een mooi shirt werd al opgestuurd en een bericht dat na afloop ook een goodiebag klaar staat en welke vrouw is er niet gek op een goodiebag?
Het is een mooie dag om te rennen lekker weer beetje zon kom maar op. Eerst met de andere Viva lopers op de foto en dan gaan we maar. Het begin gaat natuurlijk weer veel te snel ik moet geen 10 kilometer per uur willen lopen zeker niet met een tunnel erin en warm dat het was in de tunnel, damn was niet echt top.


Ook de mannen die het begrip links inhalen niet snappen en tussen jou en de muur door willen maar goed het tempo er weer een beetje uit gegooid en lekker achter een stel aan gehobbeld, een mooi rustig tempo dus even lekker bijkomen. Dan toch weer iets versnellen dan raak je weer buiten adem dus weer terug en weer snel en ach het liep maar niet ontspannen. En dan nog alle ziekenauto`s die lopers moesten afvoeren je loop dan niet echt ontspannen maar goed de kilometers tellen en daar gaat het nu even om.Einde MARATHON

Nou de meeste weten het al denk ik.

Ik baal als een stekker het ergste wat een hardloper kan overkomen, moet mij weer overkomen. Een week voor de marathon waar je zo hard voor getraind heb en waar je zoveel zin in heb is voor mij einde oefening.

Afgelopen dinsdag hadden we een dag training op het IBT centrum ik zag er al een beetje tegenop want dat zijn vaak fysiek zware dagen maar goed. ~s Morgens nog even thuis een rondje lopen 8.5 kilometer een vijfde marathon en die ging lekker was niet uitgeput gewoon lekker tempo wat ik zondag ook wil lopen het voelde super dus dik tevreden onder de douche.

Bij het IBT centrum aangekomen netjes aan de trainer verteld van joh ik doe gewoon mee maar ik ben wel iets voorzichtiger ivm de marathon zondag. Gelukkig dat begreep hij en was geen probleem de training zou fysiek niet al te zwaar zijn dus kon gewoon lekker meedraaien.

We begonnen op de schietbaan en we deden onze dingetjes en het ging gewoon lekker totdat ik met een rare beweging op een lege patroonhuls stap, ik glijd weg en ik weet al voor ik val dit is het einde.

Pijn, scherpe pijn, woede onmacht, kwaad verdriet alles gaat door je heen het zal toch niet. Pootje omhoog, ik blijf zelf lekker liggen durf niet teveel te bewegen. Het wordt iets dikker ondertussen word er gezocht naar een coolpack , een studiegenoot heeft gelukkig al een natte koude handdoek en het lijkt mee te vallen. Zal het alleen een verzwikking zijn???? Ik durf een beetje te hopen, het advies even naar het ziekenhuis voor een foto zeker met het oog op zondag een wijs besluit. Whoeps dan moet ik de zaal uit ik kan er heel klein beetje op steunen maar dan ook maar een beetje, hinkelend en ondersteunend komen we de zaal uit en de gangen door. Oke dan een trap op, met een beetje nadenken en op mijn billen lukt het wel om boven te komen, ondertussen word mij enkel dikker en dikker. Als ik dan eindelijk in de auto zit kan ik gelukkig Martin bellen en die zit in de buurt dus rijdt ook gelijk naar het ziekenhuis, want hoe lief mijn collega`s ook zijn mijn ventje heb ik er veel liever bij. In het ziekenhuis aangekomen wordt er gelijk goed voor me gezorgd. En komt Martin ook gelijk aan.

Dan worden de foto`s gemaakt en word er al zachtjes gezegd dat ik voorlopig niet meer loop, nee dit kan niet waar zijn. De tranen biggelen over me wangen en ik trek het echt even niet meer geen MARATHON dit kan niet waar zijn. Heb ik echt die pech het zal toch niet.

Het is echt waar ik heb geluk ik hoef niet geopereerd te worden maar mijn enkel is wel gebroken en ik kan voorlopig heel veel uit mijn hoofd gaan zetten. Ook reserve voor de roparun is einde oefening want ook fietsen is voorlopig niet mogelijk. Ja hoor kan me wereld nog verder instorten!!!!!!

Dan zitten we in de auto naar huis en het besef begint te komen dus echt geen MARATHON, maar ook mijn opleiding hoe moet dat, kan ik zoveel inhalen of………. Ik weet het allemaal even niet meer ben echt dik verdrietig. Zal moeten wachten tot volgende week donderdag dan moet ik terug voor controle en kijken ze hoe het geneest. Maar ik weet wel dat het zwaar gaat worden, en dat er nog vele traantjes zullen vloeien dit weekend.

Zondag 3 maart 2013

Zondag, jeetje ik ben er nog steeds niet helemaal, heb wel zin om te gaan lopen want we gaan naar Vorden en het is gewoon een leuke mooie loop door afwisselde landschap en parcours en zou gezellig met Ginnie lopen. Ingeschreven en eigenlijk al aan het bedenken dat ik helemaal niet fit genoeg ben voor 30 km maar goed in een rustig tempo moet het toch lukken. Omkleden wat wel en niet aan het lijkt wel lekker weer maar het viel dus eigenlijk nog een beetje tegen, maar als je onderweg ben verander je dat niet meer. De eerste 5 km gingen best lekker en toen kreeg ik zo gevoel van mmmm hoge bomen bosjes waar……ik moet echt even de struiken in…….He eindelijk bij 7 km gelukt dat loopt weer een stuk prettiger. En dan bij 10 km krijg me ademhaling niet lekker het irriteert en doet bah lastig maar kom op doorzetten en dan…bij 13 km ik ben kapot ik sta gierend adem te halen en ga de EHBO wagen in. Ik baal zo erg zou het liefst keihard janken gillen en krijsen maar me ademhaling is zo rot dat gaat zelfs niet. De chauffeur is een schatje; wijfie doe even rustig aan komt goed en als je weer een stukje wil lopen mag je weer lopen en ik blijf bij je rijden. En dan word ik weer iets rustiger en na 2 km stap ik weer uit en vervolg me weg weer even gezellig weer met Ginnie. Saskia die ook meeliep is ondertussen al een heel stuk vooruit wat een kei zeg die gaat lopen en die stopt niet meer. Ginnie blijft ook lekker doorhobbelen en dan komen we bij een spoorwegovergang, rinkel kinkel, rinkel kinkel, Ginnie geeft gas en word half tegen gehouden door een verkeersregelaarster ik stop braaf (krijg er geen versnelling meer uit) na poosje zijn we weer saampjes maar het is een aanslag op alles in me lijf en besluit om bij km 20 eruit te stappen dan heb ik er 18 opzitten en meer gaat niet lukken vandaag. Op het moment dat ik uitstap loopt er vlak voor ons nog een man, ik geef Ginnie de opdracht mee daar ga je langs en blijf je voor. En bikkel dat ze is dat doet ze dan nog even ook!!!!!  Het is voor mij nu echt over en ik blijf in de EHBO auto tot een 25 meter voor de finish ik ben de finish overgegaan maar wat voelde ik me……..
Ik weet dat het goed is wat ik heb gedaan maar ik blijf er met een rotgevoel aan terug denken, ik weet dat dit niet goed is voor me zelfvertrouwen en dat dit een extra druk oplegt voor zondag als we de 32 km moeten gaan doen. Ga ik die alleen doen ga ik met de groep mee ik weet het niet goede raad is duur maar gelukkig is het vandaag pas maandag en heb ik nog even.

Zondag 17 februari 2013

Zondag we gaan samen naar Vinkenveen Martin heeft er niet zo heel veel zin in want die kan ook lekker met de jongens buiten gaan lopen maar ik heb echt geen zin om hier 20 km rond te hobbelen in me eentje. We rijden lekker op tijd weg en kunnen het gelukkig allemaal goed vinden, inschrijven een bak koffie en dan lekker nog even relaxen. Wat ik al een beetje had begrepen maar zo links en rechts ook hoor zijn het allemaal snelle lopers hier. Dus weet ik dat ik achteraan zal hobbelen, ach een beetje van de omgeving genieten en doen komt best goed. Dan is het zover naar buiten even loslopen en dan klinkt het startschot en weg is iedereen ik hobbel met een klein groepje mee maar die gaan echt te hard en ik merk al snel dat ik achteraan loop met nog iemand. Dan zijn we bijna bij het twee kilometer punt en komen de snelle lopers aan die 5 minuten later zijn gestart voor 5 km, mm 5 min later starten ik loop nu bijna 12 min dan doen hun 7 min over 2 km……pft. En weer een km verder komen de snelle lopers van de 10 km me voorbij ik wil het niet meer weten. Voor me loop een man ( ja die met grote kuiten) en die loopt een pittig maar wel erg vlak tempo…denk denk….ik ging voor een training maar best leuk om te kijken hoe lang we erbij kunnen blijven. Het gaat goed het gaat lekker bij de 10 km moet ik even een stap terug doen en een gelletje naar binnen werken en dan verlies ik best een hoop tijd mee, en de man met de kuiten loopt door. Ik zie hem nog in de verte en probeer hem in het zicht te houden, de laatste loper haalt me ondertussen in en ik ben nu laatste. Toch blijft het tempo redelijk hoog en tot 15 km gaat het super dan komt de man met de hamer en die geeft bij 17 km even een klap op me kop, ik krijg het zwaar maar ik wil zo graag als ik goed reken zit er een pr in. Ik ga kapot maar ga door ondertussen heb ik er weer twee ingehaald een dame die later uitstapt en een heer, dit geeft kracht want hij mag me echt niet meer voorbij. We zijn op 19 km het kan nog maar hoe kan ik dit dan moet ik de laatste twee km`rs gaan vliegen, we gaan het proberen, ik bijt ik hijg ik ben misselijk het laatste stuk mannen waar moet ik heen!!!!! En ja daar is de finish Martin komt me tegemoet haal ik het wel haal ik het niet, ik probeer te sprinten maar helaas ik kom 12 seconden tekort voor een nieuw pr. Laatste dame worden met deze tijd ik ben toch wel heel erg blij, zo snel heb ik drie jaar lang geen halve meer gelopen, zijn we op de weg terug????


Zondag 13 Januari 2013

Egmond, yeah het is voor het eerst koud en dan moeten wij weer precies naar Egmond. We gaan lekker carpoolen met Annelies en Andre, want dat is een stuk gezelliger en beter voor het milieu, Karin gaat ook mee dus Kaatje ophalen en dan even spullen afgeven op de vereniging en hup naar Liesje en Andre en tjop tjop naar Egmond. Natuurlijk zijn we weer veel te vroeg, ik ben altijd bang dat ik te laat kom dus jaag iedereen altijd maar op en iedereen moet dus vroeg uit zijn mandje door mij, sorry. Maar goed in Egmond even beetje in de sporthal rondgehangen gewacht op de rest en toen omkleden en naar het startvak. Had lekker een oude trui van Martin bij me zodat ik het niet zo koud zou krijgen want vorig jaar had ik het zo koud. In het startvak kwam ik Cor tegen die ik normaal alleen lopend tegenkom dus ook weleens leuk om even een praatje te maken en tja ik stond vlak bij de dixie dus Brigitte kwam er ook bij staan. Na het startschot ging iedereen zijn eigen weg, ik liep lekker best een redelijk hoog tempo voor mij doen. Maar ach elke meter die je snel heb, heb je maar te pakken. Het strand op even het tempo eruit want mul zand is geen doen en dan kan ik me beter even sparen, op het strand was het weer goed lopen. En toen was het even gaan we links lopen of rechts een stuk mul zand even opletten bah dit kost tijd, Brigitte kwam me voorbij en die heb ik mooi even in de gaten gehouden denk moet bijblijven. Het strand af is nog erger als op want nu moet je ook omhoog dus even rust en kalm omhoog en dan de duinen in. Hier was het een stuk kouder als langs het water maar nog goed te doen, duin op en af tempo werd iets minder maar dat is niet anders. Toen moesten we even een pitstop maken en daarna weer lekker verder ik wist dat Brigitte weer ergens voor me liep dus ik had een mooi doel; het gat dichten. Tjee dat was even een opgaaf want die liep de sterren van de hemel en ik heb er dik 5 kilometer overgedaan om het gat te dichten en toen waren we bijna bij de finish, helaas kon ze net niet met me mee in de laatste versnelling en kwam ze vlak na me binnen maar we waren dik tevreden.
Daarna terug naar de sporthal waar de meeste al terug waren, sommige met goede tijden zoals Ginnie die had een vet PR en sommige met minder goede tijden maar iedereen tevreden. Daarna met de groep heerlijke erwtensoep en appeltaart bij Marieke en Seb op en toen snel naar huis want het was weer mooi geweest.
Overzicht van 2012
199 keer gelopen
2160 kilometer afgelegd
360 kilometers waren in wedstrijd verband
25 keer in de regen gelopen
277 uur en 55 minuten erover gedaan
148754 calorieën verbrand

 

Zaterdag 29 december 2012


En ja hoor toch nog een loopje dit jaar van loopgroep Nesselande. Een van de trainers traint ook de lopers van Running Plus die gaan ook en wij dus ook. Ik hoef niemand te begeleiden dus ik kan mooi eens kijken of ik een vlot rondje kan neerzetten. Het is het zelfde rondje als met de Leontien Ladies run dus kijken wat we aan de tijd kunnen doen. Ik wil op een mooie vlakke 6 min een kilometer lopen en dat gaat ook netjes de eerste twee, dan word ik ingehaald en sluit bij dit groepje aan en laat niet meer los. Tjop tjop dit gaat lekker maar wel snel bij 5 kilometer gaat het gas er nog iets meer op ik blijf zo goed mogelijk bij en kom met een tijd van 40.50 over de finish lijn het was nu iets langer als van de zomer maar ben zo blij en tevreden.


Woensdag 26 december 2012

In het kader van ach elk loopje is leuk doen we vandaag de strandloop op Scheveningen. Een loopje van 5 of 10 kilometer over het strand, mooie training voor Egmond. Het is even lastig om te vinden waar we ons moeten melden maar ja hoor bij de visvereniging moeten we ons melden. Na het inschrijven blijkt de 10 kilometer twee keer het parcours te zijn van de 5 kilometer. Dus wij gaan heen en weer en weer heen en weer. Heen is leuk wind in de rug zonnetje erbij goed te doen het word wel vloed dus je loop over redelijk mul zand. Op een kilometer van de start heb je een vrij smalle doorgang maar heen gaat goed, terug gaat ook nog goed. Dan hebben we er vijf gehad en aangezien we samen lopen is er even een discussie gaan we wel door. Ik ben eigenlijk helemaal kapot ik kan heel moeilijk samen met Martin lopen ik wil dan zo goed me best doen dat ik boven me macht ga lopen en eigenlijk niet kan ontspannen. Toch wil ik nog een keertje heen en weer omdat ik bang ben dat ik anders weer zeer lange tijd moet aanhoren jij gaf op. We komen nu dus voor de derde keer bij het smalle stuk en mm mijn schoenen worden al nat, beetje ook mijn eigen schuld, gewoon doorlopen komt goed. Bij de laatste keer moet ik dus tot mijn enkels het water door en ik moet gelijk aan Annelies en Ginie denken die zo hekel aan zand hebben en blubber dat ik haast hard op moet lachen en bijna fluitend de laatste kilometer door ploeter. Wat een loop maar wat was het toch leuk we krijgen een tegeltje, bakje soep en een gebakken visje heerlijk. Tijd oja 1.16.00.


Zondag 16 december 2012

Ach als Martin dan moet helpen bij de vereniging dan kan ik mooi gelijk nog even meedoen toch.
De Kerstloop bij CAV Energie 10 Engelse mijl is kijken wat we ervan kunnen maken. Nou dat werd dus helemaal niks de avond ervoor zwaar maar zeer lekker getafeld bij Look, `s morgens anders ontbeten als normaal en dat gaf juist ja behoorlijk wat problemen. Heb de hele weg me diner en mijn ontbijt geproefd, had ook de neiging om even flink over me nek te gaan maar dat durfde ik weer net niet aan. Het was niet echt mijn loopje en dan blijft ook de bezemfiets keurig dichtbij je fietsen echt Inge deed het zo lief maar ik kan dan maar heel erg weinig hebben.
Ach andere keer beter. 10 mijl 1.41.14.


Zondag 9 december 2012

En zo word het jaar op jaar afgelast en zo gaat het voor de tweede keer op rij door. De Bruggenloop en toch wel heel speciaal loopje, we vertrekken pas laat in de middag zodat je in schemer/ donker terugkom. Helaas was het weer zeker voor de start niet echt dat je zeg jippie maar gelukkig ruime kleedkamers en die zijn ook nog eens lekker warm. Dan wordt het tijd om de kleedkamers te verlaten iedereen succes te wensen en de startvakken in te gaan. Hoewel moet eigenlijk nog even plassen...ik laat iedereen lekker gaan en duik in de rij bij de dixies. Tralalala het duurt wel heel erg lang, op het moment dat ik zover ben gaat het startschot. Ik sprint richting start vak, tjoep over het hek heen en dan moet ik toch nog heel even wachten dus mooi op tijd. Ik kan eigenlijk best lekker lopen en heb het goed naar me zin de rest is allemaal eerder gestart maar ik kom de meeste wel tegen is meestal andersom. Een lekker loopje geen pr maar toch 1.32.03 dik tevreden.Zondag 25 november 2012

Het is voor niks. Juist vandaag doen we mee aan een loop die niks kost! Dit is een loop in Gelderop vlakbij Deborah en hier mogen 1200 mensen starten op 6 verschillende afstanden 6,10,15 21, 30 en 42 kilometer. Het is een natuurloop dus je loop geheel onverhard in de bossen. Ik heb er echt zin in vind dat wel lekker een beetje door de bossen en over de heide struinen. Nu hadden we alleen de pech het waait of zeg maar het stormt dus dat maakt het wel extra lastig. We gaan van start ik heb besloten om een halve te lopen en Martin loopt de hele. Ik sluit eigenlijk gelijk aan bij een groepje wat een stevig tempo loop maar wel lekker constant loopt. Beetje uit de wind af en toe en ach je heb nog eens een praatje heel weinig hoor want dat lukt mij nog niet echt zeker niet op dit tempo. Dan komen we bij de 10 kilometer en helaas hun lopen de 30 kilometer en gaan een andere kant op, zou ik....nee niet doen, geen gelletjes bij me en dit tempo nog 20 kilometer is killing. Dan maar alleen verder en ik hobbel lekker en kom dan op een open stuk, geen bescherming helemaal niks alleen de wind juist tegen.

En dan loop ik te genieten en let ik niet op en baf daar lig je gestruikeld over een boomstronk. Gelukkig niks bezeerd alleen helemaal onder het zand maar goed dat waait wel weer weg. Maar wat een gave loop het is echt jij en de natuur niks meer en niks minder. Ik kom binnen in een tijd van 2.20.42 geen wereldtijd maar op dit parcours dik tevreden. Daarna lekker douchen en omkleden en op Martin wachten.
 

Zondag 18 november 2012
Vandaag gaan we voor de vierde keer naar Nijmegen voor de Zevenheuvelenloop. Zou ik vandaag dan eindelijk eens onder die 1.30 duiken ben er weleens aan toe hoor.
We troffen het niet met het weer heel de ochtend kwam er al regen naar beneden en als je dan moet gaan staan wachten en eigenlijk nergens een bakkie droog kan doen is dat heel erg vervelend. Tot we een grote partytent zagen staan geheel onbeheerd met stoelen en bankjes erin. Kijk die staat er speciaal voor ons dus hup met zijn alle erheen en lekker droog nog niet warm aan een bakje koffie.
                                   
De heren Alex, Marcel en Martin gingen iets eerder naar het start vak lopen sneller dus mogen eerder starten. Wij dames zijn toen ook eens op ons gemak gegaan, even nog in de rij voor de dixie en ondertussen ging het zonnetje ook komen. Kijk ik hou er niet van om in de regen een wedstrijdje te doen dus komt goed. Elkaar even succes wensen in het start vak en dan hup gaan. Hup gaan niks hup gaan mijn kuit denkt er heel anders over ........goede raad is duur stoppen, rustig doorgaan??? Toch maar doorgaan, word weer geen tijd onder de 1.30 damn. Ondanks dat me kuit regelmatig aangeeft het niet leuk te vinden kan ik redelijk doorlopen. Ik loop de meeste stukken net voor of achter Ellen en zo wisselen we elkaar netjes af. Dan komen we bij de twee laatste kilometers ik negeer mijn kuit dit is stukken down Hill kijken wat we nog goed kunnen maken, muziek iets harder en go 1.31.44 niet waar ik voor ging helaas.


Zondag 4 november 2012

En weer een speciaal loopje ja we doen er wat dit jaar, met het oog nu ben ik nog veel weekenden vrij en kan het doen we inderdaad meer loopjes als normaal. Straks als ik klaar ben met school is het gewoon niet meer mogelijk dus vandaar.
Dit weekend gaan we naar Terschelling. Ik ga hier de halve lopen en Martin gaat voor de hele. We gaan op vrijdagavond al heen en gaan zondag na het lopen weer terug anders gaat het niet met school helaas. Zaterdag hebben we fietsen gehuurd om het eiland te verkennen en het parcours, ziet er goed uit. Helaas werkt het weer vandaag niet mee en moeten we zelfs een jogging broek bij halen voor Martin omdat alle kleding zeiknat is.
Zondag ik word wakker en me maag word ook wakker en wel met een slecht humor damn niet weer ik wil gewoon lekker gaan lopen, bakje thee nog heel even me bedje in. Toch maar er weer uit thee drinken rustig en verstandig ontbijten en dan hup aankleden en gewoon ervoor gaan. Ik laat alle bekenden een heel eind voor me starten kan ik me er niet op stuk lopen. Ik start lekker en zit gelijk in een lekker ritme, iedereen haalt me in maar het boeit me niet wacht maar ik kom wel, het strand is zwaar en het strand af is killing maar dan heb je wel het ergste gehad en dan is je tijd nog redelijk. Oke even snel rekenen als ik iets versnel dan...ja hoor gelukt 2.14.00 echt ben zo blij. Gelijk door naar het hotel douchen, omkleden en naar het parcours Martin ophalen, die wilde binnen de 4 uur lopen en komt op 3.58.18 binnen. Heeft het heel zwaar gehad in zijn koppie en is zichzelf erg tegengekomen ja dat is ook hardlopen.Zondag 21 oktober 2012

Vandaag gaan we onderweg naar Amsterdam, vorig jaar zijn we hier wezen kijken en het finishen in het Olympisch Stadion is toch wel leuk om een keer mee te maken. Dus met een groep richting Amsterdam en we gaan het gewoon doen de trainingen gaan best lekker dus ik hoop vandaag weer eens onder de 2.15 te komen. Heb wel een zware week op school achter de rug maar moet kunnen. Na een kilometer of twaalf krijg ik last van me heup en me lies damn waarom nu ik ga juist zo lekker, iets rustiger aan dan maar blijf lopen. Het parcours is echt saai en weinig publiek maar goed je loop voor jezelf. Ik zie dat het allemaal nog net mogelijk moet zijn iets aanzetten dan komt het goed. Ik ga het stadion in en er gaan drie dames voor me stil staan damn loop door koeien, hup erop en erover letterlijk en figuurlijk sprint, sprint 2.15.36 bijna maar toch tevreden.Zondag 14 oktober 2012

Yeah vandaag een heel speciaal loopje samen met onze dochter die haar debuut gaat maken op de 5 kilometer in Eindhoven. Weet even niet wie er zenuwachtiger is zij of ik. Ze heeft er goed voor geoefend maar heeft de afstand nog niet in een keer gelopen. We gaan het zien hoever we komen, de afspraak is dat ik het tempo aangeef en als het niet meer gaat geeft Deborah het aan. Start en weg zijn we het is lastig om in een ritme te komen er doen zoveel kinderen mee je struikelt er gewoon over. Het voordeel we kunnen nu niet te snel maar dus wel blijven lopen. Het gaat eigenlijk heel erg lekker en we kunnen redelijk op het zelfde tempo door blijven gaan, nog een klein stukje en dan is daar de finish, Deborah denkt dat ze de oude mams er nog even uit kan lopen maar helaas samen uit samen thuis meis.

 


Zaterdag 6 oktober 2012

We gaan vandaag iets doen waar ik echt een broertje dood aan heb 10 kilometer op de baan lopen dat zijn dus 25 rondjes!!!
Waarom ik het toch doe. Martin is sinds enkele maanden buddy bij Running Blind daar waar mogelijk spring ik ook bij maar ben en wil ook geen officiële buddy zijn. Ik ben gewoon te druk met andere dingen om het goed te doen en als ik iets doe wil ik het goed doen dus vandaar. Maar de dagen dat ik tijd heb ben ik altijd bij de trainingen te vinden en heb ik de grootste lol vooral met Jeroen. Jeroen is een geweldige gast maar zo gek als een deur en toen hij vroeg Monique wil je 10 kilometer met me lopen riep ik heel hard ja hoor leuk!!! En toen kwam na een week of wat het bericht het is op de baan, slik moet ik echt ja ik moet Jeroen reken op mij dus gaan.
het was zwaar het was saai maar we hebben het samen geflikt en het was toch wel heel erg gaaf.
 


Zondag 30 september 2012

Soms plan je wedstrijdjes en kijk je niet goed in je agenda en dan loop je dus iedere weekend wel een loopje. Vandaag gaan we naar Velp bij Arhnem voor de posbankloop. Hier is ooit een hardloper vermoord en niemand weet hoe of wat en sindsdien is er ieder jaar een loopje.
Ik had links en rechts al gehoord dat het een pittig parcours was dus ben benieuwd.
Normaal zijn we altijd wel met een heel ploegje maar nu een keertje lekker saampjes, en hierdoor besloot Martin een keertje met mij mee te lopen. Nu weten de insiders wel dat dat niet mijn ding is maar goed we zien wel. Het werd al met al een pittig loopje met een waanzinnig mooi parcours, leuk publiek goed geregeld. Helaas waren alleen de herinneringen op toen we bij de finish kwamen en die werden ook niet na gestuurd en dat voor 15 euro inschrijfgeld niet echt netjes.


 

 


Zondag 23 september 2012
Vandaag gaan we de Dam tot Dam loop weer eens lopen, de eerste keer dat we die liepen was een speciale editie en was in de avond. Nu lopen we overdag en kunnen we kijken waar we toen hebben gelopen. Een tien mile is een afstand die je niet vaak loop dus vind het wel eens leuk om te kijken of ik beter ben geworden....mijn tijd 1.41.36 ik hoop nu onder de 1.40 te komen we gaan het zien.
Doordat we heel raar ingeschreven hadden liep iedereen haast op een ander tijdstip en mocht ik als laatste starten, dus iedereen uitgezwaaid en lekker een lunchroom in voor koffie en broodjes. Tegen de tijd dat ik ging starten was de rest al weer binnen dus hup hup snel naar Zaandam, ik loop lekker en bij negen kilometer als het iets zwaarder word zie ik een dame mooi tempo erop en erover. Ik sleep haar mee, dan gaan we stuivertje wisselen en helpen elkaar zonder een woord te zeggen.  Bij de finish zijn we beide dik tevreden 1.38.33 en bedanken elkaar dat is loopsport alleen lopen en toch elkaar helpen.Zaterdag 15 september 2012

Vandaag is de Oosterpark loop een loopje die ik eigenlijk niet zo grappig vind, je weet precies waar je heen moet en hoe ver je nog moet en terug is haast het zelfde als heen. Dus we gingen in ieder geval niet voor de 15 kilometer. Dan de keuze 10 kilometer op tempo met Claudia ( een week na de Mont Ventoux) of zelf 6.3 en een pr zetten of met Hennie een beginnende loper meegaan. Ik heb voor Hennie gekozen een dame van Running Blind en eentje die best kan doorzetten maar soms even een duwtje nodig heeft. Nou ze ging helemaal toppie en we hebben het gedaan in 44.11 het was 6.3 kilometer.


Zaterdag 8 september 14.45

Yeah heb het gedaan maar wat een tocht geloof me liever een marathon, maar goed even naar het begin.DSC07576-2.jpg

Om 5.30 ging de wekker even wat eten koffie drinken wakker worden, kleren aan…..en toen ging me maag tegenwerken wat nu weer ik wil lopen maar op een lege maag is niet tof. Maar goed we moeten weg en ik zie het wel. 7 uur iedereen is netjes op tijd dus hup daar gaan we eerst naar boven om foto`s te maken en te doen en dan weer naar beneden, banaantje blijft niet helemaal daar waar het moet maar goed er zit iets in. 

Eindelijk is het negen uur en gaan we weg iedereen gaat lekker voor me uit en ik vind het prima zo de eerste kilometers zij me kuiten super stijf en weet ik niet hoe ik moet lopen maar langzaam aan gaat het beter maar word ook de berg steiler en steiler. De eerste 5 kilometer in een goede 40 min de 10 kilometer in 1.30 en dan komt de man met de berg er echt aan. Ook de maag werkt niet echt mee en gelukkig is het nog redelijk bebost dus dat was geen enkel probleem….. 

Dan word het steeds zwaarder en zwaarder 4 paaltjes rennen twee paaltjes lopen en zo maar stukje voor stukje verder zien te komen, 280px-Mont_ventoux_summit.jpgen dan kom je op 18 km en dan draai je de bocht om en zie je die grote kale berg in de verte en heb je net We are the champions op je i- podje goed voor dikke tranen. 

Het laatste stuk doe je met iedereen een stukje echt zo gaaf iedereen moedigt iedereen aan en klap voor elkaar kippenvel, de muziek gaat harder nog drie kilometer we gaan meezingen, nog een kilometer ik zie de rest al wachten op de top de Golden Earing klinkt met When the ladie smile `s SONY DSChet kost kracht maar ik smile yes samen met Gina de laatste meters dan is het uit en IMG_1760wil ik me maatje even alleen voor mij even samen dikke knuffel en dan me Engelse fietsvriend de hand schudden en dan moeten we snel naar de camping ik wil nog niet ik wil genieten op de berg, maar we gaan toch. 

Nu lekker bij het huisje aan het bijkomen zo even zwemmen en douchen en dan lekker bbq met zijn alle. 


Zondag 12 augustus 2012

Vandaag weer een nieuwe ervaring opdoen safari-joggen. We gaan de Veluwe op onder begeleiding om zoveel mogelijk wild te spotten. Voorwaarde hiervoor heel erg vroeg op, vertrek om 06.00 uur. Echt wat is dit kick om te doen we zien echt van alles, Evert zwijnen met jong, alle soorten herten en noem maar op echt gaan we nog een keer doen.

Zondag 29 juli 2012

Vandaag hebben we een forummeeting wat klinkt dat deftig. We gaan met zijn alle dit jaar naar Lelystad naar Remco. Bij Remco ligt zo ongeveer in de achtertuin een cross parcours geweldig helemaal mijn ding, niet iedereen was er heel erg blij mee maar iedereen heeft gewoon stoer mee gedaan.
Gewoon lekker met zijn alle rennen en gek doen en daarna heerlijk gegeten en wat gedronken een super toffe dag.Zaterdag 14 juli 2012

Vanavond lopen we in Lutte, waar??? Ja we lopen in Lutte een klein dorpje in de buurt van Enschede. Waarom? omdat we een beetje gek zijn ja dat ook. Maar goed we kwamen er op een gegeven moment achter dat er nog een Martin Punt is ook geboren 24-09-1963 en die loopt een keer per jaar een wedstrijdje en dat is dus in Lutte.
Het leek ons wel grappig om dan ook hier te starten, en geloof het of niet zijn vrouw heet juist Monique. Nu wonen Marcel en Ginie lekker dichtbij daar dus maken we er gelijk een leuk dagje van.
En wat gebeurd er ze zijn er niet maar goed toch een hele leuke loop ondanks dat het twee rondjes waren maar een zeer afwisselend parcours, over de kermis door de woonwijk door een stukje bos en dat maal twee geweldig. Tijd 29.09 dik tevreden weer.


Zaterdag 23 juni 2012

Vanavond is er voor de eerste keer een Leontien Ladies Run een rondje van net geen 7 kilometer maar wel grappig, het lijkt wel het jaar van de ladie runs. De start bewijzen kon je via het Kruidvat regelen en had er ook eentje voor Karin geregeld. Het was een rondje om een groot meer heen de Zevenhuizenplas, best lastig met de wind die er staat maar moet te doen zijn. Karin gaat vlot van start maar ik blijf er even lekker achter hangen te snel starten breekt me straks op, goed verdelen is het motto vanavond. Bij drie kilometer ga ik Karin voorbij en ik loop lekker de vijf kilometer gaan eindelijk weer eens onder de 30 minuten heerlijk. Nu niet meer verslappen en doorzetten moet gaan lukken. Ik loop de 6.6 kilometer in 38.50 ik ben dik tevreden dit vasthouden en uitbouwen.

Zondag 10 juni 2012

Poef en toen was het vandaag opeens zomer, gisteren nog in de dikke jas vandaag in bikini.
Ik had deze keer niets met Claudia afgesproken omdat we elkaar toch altijd wel tegenkomen dus komt best goed, en idd dus lekker samen het start vak in. Het is helemaal niks vandaag ik geef aan Claudia door dat ze lekker moet gaan en ik zak wat terug het is gewoon mijn dag niet. Lekker door hobbelen en er het beste van maken. 1.03.27 niet echt een droomtijd maar goed.


Zondag 3 juni 2012

Vandaag gaan we naar Hoogerheide voor de Brabantse wal Marathon, deze moet behoorlijk zwaar zijn omdat het deels onverhard is dus ben benieuwd. Martin loopt de 10 kilometer want die heeft vorige week natuurlijk genoeg gelopen met de roparun. Ik heb de toen gefietst maar heb wel het idee dat ik daar op me knie na goed door ben gekomen. We zijn met een behoorlijk ploeg bekenden en dat maakt het altijd wel weer gezellig. De start was recht in een modderpoel dus het begin was in ieder geval geweldig!! Bij een kilometer of twee kwam er een man bij me lopen die begon te praten en daar was geen speld tussen te krijgen. Bij 9 kilometer kreeg je een behoorlijke klim in het losse zand en daar heb ik even gas terug genomen en de man door gestuurd. Het is echt een heel gaaf parcours en wil hem zeker nog een keer lopen, wat is dat heerlijk om door de plassen en blubber te plonsen.
21.6 km? in 2.29.35

Na de loop kon je er goed douchen en zat er ook nog een goed frietkot dus goed geregeld.

Zondag 20 mei 2012

Vandaag gaan we de Mariekeloop doen het was gratis inschrijven dus ach waarom niet. Nou dat gratis viel toch wel een beetje tegen als je alles erbij reken. Denk aan treinkaartjes, goede doel, pasta party achteraf maar het was heel erg leuk.
We zouden met zijn vijfjes lopen en gingen niet voor een tijd maar just for the fun.
Nou in het startvak al de nodige lol met Saskia, Annelies, Ginie en Marieke soms kwamen er nog andere bekenden voorbij maar dat zijn er teveel om op te noemen.
Het is een echte meiden loop heel erg warm, dus de heren hebben een leuk zicht langs de kant.

                                           
 In het start vak verbazen we ons al hoe sommige erbij lopen, alsof ze met de winter van huis zijn gegaan.
Eindelijk na 25 minuten gaat ook ons vak in beweging komen en gaan we op weg. Na drie kilometer vallen de eerste lopers al door de mand of was het gewoon op de grond, oververhit en niet lekker en bah rot om te zien.

Na 5 kilometer zien we de meiden met bosjes gaan het is ook erg warm en tempo houden is eigenlijk niet te doen en doen wij dus ook niet.
Bij acht kilometer is het echt raak meer gevallen dames als rode kruis ik geef aan bij de meiden ga maar ik help hier even. Na een korte onderbreking ben ik weer verder gehobbeld eigenlijk ook wel even lekker op tempo, heb niet zo snel last van de hitte.

                                                                            
Bij de 9.5 kilometer staat een leuk bandje te spelen dus doen we daar nog even een dansje en dan zie ik de meiden op me wachten. Kei gaaf ze staan 300 meter voor de finish zodat we met zijn alle kunnen finishen wat een top wijven zijn het toch!

Zondag 15 april 2012

He he eindelijk is het zover we mogen weer de zenuwen gieren weer door me lijf heen maar ik heb er zin in.
Het is iets fris buiten maar heb lekker een oude broek voor het start vak en me vestje dus moet goed gaan komen en tijdens het lopen krijg ik het toch wel warm. Dit jaar mogen we omkleden bij de Roteb een van onze leden werkt hier en dat is best prettig kan je gelijk je spullen kwijt er is thee en
koffie en een gewone wc! Dan word het tijd om naar het start vak te gaan.

Zouden we dit jaar wel Lee Towers goed kunnen horen en en en.... Zenuwen schieten door me lijf dan schiet ik in de lach er komen vier mannen aan in een outfit het ziet er niet uit geel met paars en de mannen zijn zelf ook niet echt jammie. Ik lig met Marchel, Alex en Joan helemaal in een deuk en heb zoiets van het zou je vent maar zijn. Achteraf gezien was dit dus voor opnames van de film de Marathon. Ik ga nog even een plasje doen, hang me broek in het hek en ga ervoor klaar staan. Weg zijn we ik hobbel lekker een beetje en heb zoiets van tralalala na een goede kilometer heb ik het al warm en gaat het vestje de bosjes in helaas maar nu niet meer nodig.
                            
 Dan gaan we de Erasmusbrug op en weer af en daar komen de balonnen van 4.30 me voorbij...zal ik...ik ga het gewoon proberen kijken hoe deze mannen het doen. Het gaat lekker bij de drankposten even wat rust en het loopt heerlijk bij de tweede drankpost staan Paps en Rietje. Jeetje ze staan echt te kouw kleumen het is ook niet echt warm. Ik merk zelf ook dat ik het soms een beetje koud heb maar het is nog goed te doen. Ik hobbel nog steeds lekker mee met de pacers en het loopt goed, ik weet dat ik het niet helemaal vol kan houden maar al is het maar tot de helft. En dat lukt net voorbij de 20 kilometer laat ik ze gaan en ben ik al dik tevreden en kan mijn marathon haast niet meer stuk.
Maar dan als je even wandel krijg je het koud nog kouder damn das niet leuk meer ik ga dus snel weer lekker verder en hobbel gestaag door bij 26 kilometer komt Hans van de vereniging me voorbij ja hoor alles gaat goed bij jou ook prima tot straks dan.


Dan gaan we de stad weer in rustig de Erasmusbrug op en richting het bos niet het leukste stuk maar toch, eerst door Crooswijk altijd een feestje en dan staat daar de verzorging van Energie lekker vers drinken, een winegummetje en tjop weer verder.

Dan staat er een groot video scherm met boodschappen damn de tranen lopen nu echt over me wangen en ik weet even niet waar ik het zoeken moet.


Bij de 35 kilometer staan Bianca en Ruud weer op me te wachten met een beetje soep dat is zo lekker, korte babbel , dikke knuf en hup weer verder.
Ik moet nu iets meer wandelen maar ik wil het beperken ik wil binnen die 5 uur over de streep. Dan staat Marcel er alweer voor de mooiste foto`s

Het 39 kilometer punt hier staat Cathy het verkeer voor mij te regelen en loop je Crooswijk weer in het feest gaat beginnen.

En dan heb ik nog een kleine tien minuten en nog een kilometer te gaan, dit word mijn feestje op de Coolsingel ik dans, huppel, strompel, wandel, ren de Coolsingel op YEAH I broke my record in Rotterdam!!!!! 4.57.14
                                               


  

Zaterdag 14 april 2012

Vandaag gaan we de startnummers halen en de prijsuitreiking van mijn boek, echt zo gaaf allemaal.
Heerlijk uitgeslapen op het gemakje wat eten, krantje lezen, zenuwachtig worden en dan richting de stad. Aangekomen bij het WTC gebouw zijn er echt heel veel bekenden die allemaal komen voor mijn prijsuitreiking vind het zo stoer en moet zo janken. De prijsuitreiking word gedaan door Fred Louter de schrijver van de rest van het boekje en door Patrick Kwist en loper die ook  in het boekje staat.


Vrijdag 13 april 2012

Pasta party met de loopgroep, had ik hem al gehad met de groep van Martin dan heb je hem ook nog een keertje met je eigen loopgroep. Gezellig met zijn alle uit eten en elkaar nog even de laatste tips geven en succes wensen. De trainert gaat ervan uit dat ik een goede tijd ga neerzetten want ik heb er goed en hard voor getraind en hij is trots op me. Ik ga er van blozen en bijna weer huilen natuurlijk echt dit zegt hij niet snel. Maar goed een leuke avond en nu op naar de Marathon.

Maandag 2 april 2012

Jippie kijk dat zijn snelle actie`s ik heb gewonnen ik krijg mijn boekje met mijn verhaal en mijn foto op de cover. Ik vind het zo stoer. En het leuke is heel veel mensen willen ook een boekje hebben dus er worden er meerdere gedrukt. De uitreiking is de dag voor de marathon in het WTC gebouw best gaaf.


Donderdag 29 maart 2012

Oke dan ik heb mee gedaan aan een schrijfwedstrijd en zit bij de laatste drie!!
Dit gaat heel spannend worden maar goed wat heb ik gedaan. Begin dit jaar stond in een plaatselijk krantje vertel jou verhaal van de Marathon van Rotterdam. Dus ik heb mijn verhaal gepakt, knippen, plakken en aanvullen en ingezonden. Het komt dan in een boekje met tien andere verhalen van grote marathonlopers waaronder die van Wilma van Onna. En nu zit ik bij de laatste drie, wie de meeste stemmen krijgt die wint dus ik doe nu niets anders als iedereen lastig vallen op sociaal media dat ze moeten stemmen, duim duim.


Zondag 25 maart 2012

Vandaag alweer nummer 6 van de trainingslopen de 35 kilometer loop. Het is een beetje raar weer nu nog redelijk fris maar als je straks even onderweg ben zal het snel warmer worden. Ik besluit om met een extra vestje te vertrekken wat ik dan aan de fietsers kan geven, kijken hoe het aanvoelt en voelt het goed is het gelijk getest voor de marathon. Dan kan ik het niet aan een fietser geven maar gooi ik het gewoon weg.
Het loopt lekker vandaag maar bij 20 kilometer moet ik toch echt plassen....hup achter de boom, nou ja boom. Na een kilometer of 26 word ik wat moe en ik laat me lekker een beetje afzakken. Dan kom ik bij 30 kilometer een oud collega tegen die altijd riep lopen nee das niks voor mij en juist hij liep.

Bij 33 kilometer komen Rob en Nico twee mannen uit mijn loopgroep terug gelopen om mij op te halen ik had zo mijn best gedaan dat had ik verdiend. Had ik zelf stiekem de gedachte een stukje te wandelen dan kon ik dat nu wel op mijn buik schrijven. Maar waardeer dit soort actie`s wel hoor mannen. Nu nog wat kort werk en dan uitrusten en je klaar maken voor het echte werk de Marathon nummer 3 alweer!
Zondag 11 maart 2012

Vandaag een trainingsloop terwijl er ook de City pier City is in Den Haag, vind het best lastig om verstandig te kiezen en niet voor de City pier City te gaan. We spreken wel af dat we nog even naar Den Haag gaan om te kijken, dus doorlopen op de trainingsloop.
Vandaag mag Irene eentje uit mijn groep mee voorop lopen is ook wel iets voor haar hoor en ze doet het goed. Ik kan lekker bijblijven tot de drankpost op de 26 kilometer maar geef dan wel aan dat ik me iets ga zakken, ook John de andere voorloper heeft last en moet er van af. Ergens vind ik het niet leuk voor Irene maar ik moet aan mijn zelf denken en mijn ding doen. Op een kilometer of 29 hang ik nog dicht bij de groep en dan komen ze een meisje tegen wat loopt te wandelen met haar paard, en ze gaan er vol langs. Ik zet direct aan want het gaat fout het meisje heeft moeite om haar paard in bedwang te houden en ik spring er recht voor, pft gelukkig hij is bang voor mij en stopt! Meisje gerust gesteld vet uit me ritme maar goed ik hobbel met een goed gevoel naar de vereniging.

Dan is het snel douchen en hup met de metro richting Den Haag gelijk even eten en alle sociaal media bij lezen. En dan sta je daar bij de finish en besef je dat ik daar twee jaar geleden mijn debuut had op de halve marathon dat Martin daar stond met een bos bloemen en dan zitten de traantjes weer hoog. Maar goed het gaat vandaag voornamelijk om Rob echt zo doorzetter krijgt niet veel cadeau maar blijft ook altijd maar door bikkelen en dan ja eindelijk komt ook Rob aan.
Daarna nog even met een ploegje lekker afgesloten bij de Italiaan, en toen na een lange maar leuke dag snel naar huis.

Zondag 4 maart 2012

Vandaag gaan we naar Vorden voor de Achtkastelenloop, we gaan lekker met zijn vijfjes erheen, Annelies en Andre en Robbie en wij. Vroeg opstaan en op tijd weg maar wel leuk met een groepje. Daar aan gekomen is Remco eral en Marcel en Ginnie komen er ook aan en Saskia ook.
Saskia gaat Annelies hazen op haar eerste halve marathon, de heren lopen allemaal de 30 en ik gewoon ook de halve.
mocht je verdwalen
De start word iets uitgesteld om dat de trein nog niet is langs geweest en anders staan we na 800 meter voor het spoor, en ja dan mogen we. Het is een heel afwisselt parcours met asfalt, klinkerpaden en karresporen.

 Ik heb na een paar kilometer een lekker tempo gevonden en loop tevreden te genieten na 14 kilometer zie ik een man voor me wandelen, rennen en weer wandelen ik ga proberen daar bij te komen. Het is helaas net niet gelukt maar dan ben ik vlak bij de finish en daar staan Saskia en Annelies!!!!! He zijn die mij voorbij gekomen? Hoe kan dit? Wat blijkt ze hebben in het begin een verkeerd pad genomen en hebben maar 10 kilometer gelopen wat een verhaal vooral omdat Annelies bij 9 kilometer een gelletje nam om de rest ook lekker te kunnen lopen.....GEWELDIG.

2.15.50 dik tevreden


Zondag 26 februari 2012

Vandaag staat de 30 kilometer op het schema ik zie er heel erg tegen op, bang dat ik weer er af moet. Beetje het gevoel wat ik toen in Breda ook had, plus de buikpijn het misselijk zijn en al. Maar goed we gaan gewoon ben met me eigen groepje dus komt best goed.De eerste kilometers gaan eigenlijk best lekker wind in de rug en het tempo ligt lekker. Zo eerste drankpost hebben we gehaald, dan gaat Aad iets versnellen de tijd van het drinken inhalen jammer krijg het hierdoor wel iets zwaarder en wil er eigenlijk af maar mag niet van John. Ik trek het net tot de tweede drankpost maar geef hier duidelijk aan dat ik terug ga zakken, het is niet veel maar loop net iets lekkerder. Ik maak het laatste lusje bij de vereniging niet meer en stop bij 28 lekkere kilometers goed is goed.

onze top verzorgers onderweg

Zondag 19 februari 2012

Vandaag hebben we weer een training bij Top 2000 en we boffen het is de pannenkoekloop.
We gaan dan met auto`s naar Barendrecht doen daar zoveel mogelijk rondjes op de trimbaan binnen het uur en gaan dan in het Oosterpark met zijn alle pannenkoeken eten. Doordat ik vorige week niet echt lekker heb kunnen lopen wil ik vandaag wat extra lopen dus ik besluit om heen naar de trimbaan te gaan lopen. Route uitgezet tijd bepaald zodat ik niet te lang moet wachten daar in de kou en gaan. Echt wat een prut weer regen, hagel, sneeuw heb alles gehad onderweg maar wel lekker gelopen en bij elkaar weer 21 kilometers op de teller.Zondag 12 februari 2012

Vandaag hebben we trainingsloop nummer 3 alweer de 28 kilometer. Het is koud en snijdende koude wind niet echt lekker als je al last heb van je keel maar goed lekker aankleden, goed insmeren met vaseline en gaan.

Wauw dit gaat het niet worden de kou snijdt op mijn luchtwegen en bij 2 kilometer weet ik al niet meer waar ik het zoeken moest.
Wat ga ik doen proberen tot de eerste drankpost of nu al afhaken en rustig terug? Ik ga eraf ik trek dit niet voel me echt zwaar ..... traantjes over de wangen op adem komen en nadenken. Recht terug geen optie rustig met een lusje dan? We gaan het gewoon proberen, ik baal alleen heb geen drinken bij me maar na drie kilometer ben ik bij de ijsbaan, vragen ach waarom niet. Ik ga netjes vragen of ik mag plassen en of ik een bakje thee op de pof mag, tuurlijk wijffie geen probleem hoor .....heerlijk dat het nog kan in de tijd. Ik ga lekker in mijn tempo rustig door en ach kom toch nog aan een 15 kilometer niet geheel de bedoeling maar beter iets als niets.

Zondag 5 februari 2012

Vandaag gaan we de midwintermarathon van Apeldoorn lopen. Een leuke loop wel wat verder weg maar gelijk een goede reden om eens bij vaders langs te gaan. Na een periode van niet lekker zijn, grieperig en al die dingen meer zie ik er wel wat tegen op. En het is ook nog eens echt midwinter weer. Je weet van gekkigheid niet wat je allemaal over elkaar heen aan moet trekken en doen maar veel is het wel. Het is echt een heel mooi parcours en het is super genieten hier en daar ligt nog wat sneeuw maar het loop gedeelte is perfect schoongemaakt. Ook bij de drankposten val je om van verbazing heerlijk warme thee, daar knap je van op goed geregeld hoor. Het doel was voor vandaag om het binnen de twee uur te doen maar dat word nog een hele klus. Op het einde hoor ik iemand dichterbij komen en ja hoor daar is Saskia al en samen gaan we over de streep echt grappig. Snel een afkoelkleed en warme thee en wachten op Liesje want die komt er ook zo aan en dan zijn we weer dik tevreden.Zondag 15 januari 2012

Vandaag gaan we voor de tweede keer beginnen aan de trainingslopen bij CAV Energie nu niet meer als gast loper maar als lid. Vorig jaar zijn we na de marathon maar gelijk lid geworden want het is een leuke club en je leert er een hoop. Het voordeel is ook Martin hoeft niet meer langzaam te lopen voor mij en ik niet meer keihard voor hem.
De routes zijn hetzelfde als vorig jaar dus vandaag het saaie heen en weertje over de Brienoordbrug. Wat me vandaag opviel is dat iedereen vooraan wilde lopen en je daar dan gewoon weg geduwd word beetje irritant gedrag, de laatste drie kilometers was ik het zo zat dat ik lekker een 500 meter achter de groep ben gaan lopen wat een kippetjes gedrag zeg.
Verder heerlijk gelopen dus kom maar op met die kilometers.


samen met de trainert voorop lekker relax


Zondag 8 januari 2012

Vandaag gaan we voor het eerst de Halve van Egmond lopen een loop die best als zwaar bekend staat, je gaat door de duinen maar ook over het strand en dan is het maar hoe staat de wind.
Nou het was eerst heel erg spannend of het wel door kon gaan, want het was zo hoog water de hele week dat er helemaal geen strand was!
Maar gelukkig het water zakte de wind ging de gunstige kant op en we konden richting Egmond.
In Alkmaar de auto geparkeerd en daar vandaan met bussen naar Egmond, goed geregeld. In de sporthal kon je jezelf omkleden nog wat drinken tassen achterlaten en kom je natuurlijk weer een hoop bekenden tegen.
Op tijd naar het start vak, mm een beetje te vroeg we zijn de eerste in ons start vak en het is best koud op de boulevard. Volgende keer een oude trui mee. Dan eindelijk het startschot ik heb het koud en ga te snel weg niet goed voor de spieren, even een rustig tempo gepakt. Na drie kilometer het strand op dat was even pittig er waren al zoveel mensen over het zand gegaan maar eenmaal op het strand zo kick. Een hele sliert mensen, de wind in de rug en een zonnetje wat wil je nog meer. Beetje zwaar was wel dat ik alleen maar ingehaald werd maar ben rustig mijn ding blijven doen. Na 10 kilometer gingen we het strand weer af de duinen in poehee dat was even klimmen, maar wel lekker zo in de duinen. Bij 20 kilometer nog een pittig klimmetje en dan yes 2.17.11 een mooie tijd voor een pittige halve.

 Daarna hebben we heerlijk bij Seb en Marieke erwtensoep en appeltaart gegeten om vervolgens moe en voldaan terug te keren richting Ridderkerk.

18 December 2011

Je moet af en toe iets geks doen dus we gaan een Santa Claus run doen. In Capelle aan de IJssel is er eentje dus we gaan ervoor, het gaat om maar 3.5 kilometer maar moet erg gezellig zijn. Bij het inschrijven krijg je een Kerstmanpak en de lol is al gelijk groot het ziet er niet uit en het blijft natuurlijk net niet zitten. De lol van tevoren is erg groot het rondje wat je moet lopen is erg saai en er staat eigenlijk niemand, best jammer maar leuk om een keer gedaan te hebben.

 

11 December 2011

Eindelijk de Bruggenloop gaat dit jaar door na twee maal te zijn afgelast door het slechte weer, kunnen we dit jaar dan eindelijk starten tijdens de Bruggenloop.
Ben best benieuwd het trainen gaat op het moment lekker zou ik een leuke tijd kunnen zetten of.....
In het startvak kom ik een loper tegen van Energie John, hij loopt altijd lekker gelijkmatig gaat niet voor een tijd weg maar ik ga hem wel in de gaten houden. Ik loop lekker maar een pr, het zal pittig worden. Aan het einde bij de 11/ 12 km kom ik bij een vrouwtje lopen die lekker hard gaat als ik die bij kan houden moet het lukken. Helaas stopt de dame op 14 km en moet ik zelf verder zwaar dus. Dan zie ik Margo en Marina van de vereniging en ga het proberen erop en erover.....gelukt helaas net geen pr maar een mooie tijd 1.31.21. Dik tevreden sluit ik het jaar af.
Zondag 20 November 2011

Yeah we gaan weer naar Nijmegen de Zevenheuvelenloop, ik vind dit zo mooie loop en na dat ik hem twee keer met Reimon heb gelopen ga ik het nu zelf doen. Althans je loop altijd zelf maar gewoon lekker lopen soms even aanhaken bij andere lopers en gewoon weer genieten. We zijn weer met een hoop bekende lopers en dat is altijd wel gezellig in het startvak en in de rij bij de dixie`s. Heb wat problemen met me hartslag die wil niet oppakken maar goed me muziekje doet het dus hup niet zeuren maar lekker lopen. Het is niet mijn snelste 15 kilometer maar ben redelijk tevreden 1.34.14.
Volgend jaar dan maar onder de 1.30.00???Zaterdag 5 November 2011

We gaan naar Monster een loopje over het strand Rob en Saskia gaan ook mee. Het is de bedoeling dat Rob Martin gaat hazen naar een snelle tijd handig op het strand.
Net voor de start zijn we elkaar kwijt en is Saskia best een beetje in paniek waar is Rob nou, hierdoor maken wij samen een vliegende start en hebben al haast twee kilometer afgelegd voor we beginnen maar goed we lopen en we zien het wel. Het is het strand op erg pittig alles is al los gewoeld, dit kost tijd en met het strand afgaan eigenlijk weer hetzelfde. Saskia is door alles van de leg en trekt het even niet en moet helaas uitstappen ik hobbel rustig verder. Aan het einde loop ik iets in op een andere dame we moeten nog een kleine twee kilometer en steunen elkaar om de laatste 200 meter nog even samen over de lijn te knallen 1.06.15 keurig gedaan!!!


Zondag 30 oktober 2011
We hebben weer een speciaal loopje gevonden hoor een halve marathon die start op het moment dat de klok een uur terug gaat. Dit betekend dat je hoe dan ook een vet PR kan lopen want je heb een uur extra.
Oke je moet dus wel om drie uur `s nachts aan de start staan maar het is wel heel speciaal, het nadeel het zijn twee rondjes niet mijn favoriet maar goed.
Joan en Joke gaan ook met ons mee en uiteraard komen we daar de nodige bekende weer tegen. We hebben geprobeerd wat te slapen van tevoren maar echt uitgerust zijn we niet en tja om half twee `s nachts gaan zitten ontbijten is ook best raar. Maar goed we gaan het zien, het is ook de bedoeling dat je zoveel mogelijk verlichting om en aan doet nou me shirt is aardig versierd.


We gaan op pad er word besloten om met zijn viertjes te gaan lopen ik ben hier niet zo heel erg blij mee want een wedstrijdje met Martin lopen is niet helemaal ons ding en ik moet nu zo op mijn tandvlees lopen maar goed ik bikkel wel door. Het is echt lastig zo in de nacht te lopen en overal staan vuurkorven, heel gezellig maar het slaat redelijk op je luchtwegen. Een bagger tijd maar wel een hele leuke loop gehad.

Zondag 25 September 2011

Onze avontuur gaat vandaag werkelijkheid worden onze eerste loop in het buitenland en dan ook nog eens in Berlijn!!!!
Vorig jaar waren we hier voor een korte stedenstrip en werden eigenlijk gelijk verliefd op de stad, de verschillen hier zijn zo groot, maar de mensen zijn zo.....moeilijk uit te leggen. De mensen hebben respect voor elkaar laten elkaar in hun waarden. Tja gewoon een toffe stad. Martin zei toen al hier wil ik nog een keertje een marathon lopen, ik had zoiets van nou eerst maar eens Rotterdam doen en dan zien we wel want als we dan gaan wil ik ook mee kunnen lopen.
Maar goed wat bij Martin in het koppie zit, zit niet in zijn.....
Begin van het jaar komen we een advertentie tegen van Run2day die reizen organiseert naar juist ook naar Berlijn.
Info aanvragen rekenen want ze zijn niet goedkoop, wel of niet de trainingen erbij?
Is het wel handig als je nog geen marathon heb gelopen om je direct voor twee marathons in een jaar in te schrijven?
Maar het zou wel gaaf zijn......
We doen het dus en we gaan ervoor, de trainingsschema's en de trainingen vallen helaas erg tegen en zijn zowel voor Martin als voor mij hetzelfde en we lopen heel anders, maar goed we bikkelen door.
Dan is het zover we zijn in Berlijn het hotel is goed de bedden zijn goed en we gaan starten wat is dat groot hier wat is dat gaaf hier, echt weet niet hoe ik het moet beschrijven. Het leuke is dat ook Marcel en Ginnie hier zijn, die hebben we tijdens de halve van Leiden leren kennen en gingen toevallig naar Berlijn en gaan ons nu aanmoedigen echt zo toppie!!!!!Het is best warm vandaag maar goed ik heb daar niet zo snel last van, Martin vind het moeilijk om mij alleen te laten lopen het is zo eind en dan alleen ja duh voor jou is het ook een eind en jij ben ook alleen.
De start zo groot zo geweldig en dan gaan we zes rijbanen dik vertrekken we aan het grote avontuur voor de tweede keer in mijn leven.
Het is geweldig overal staan mensen en ik kom Marcel en Ginnie tegen die houden mij op de hoogte dat het met Martin goed gaat en dat is fijn om te weten. Na 25 kilometer word het zwaar ik moet af en toe wandelen maar bikkel lekker door en dan ben je op het 40 kilometer punt en dan krijg je kippenvel en wat een toeschouwers geweldig gewoon echt zoveel mensen had ik niet verwacht.
De finish Martin die daar wacht, mijn God wat ben ik blij dat ik over ben zo gaaf maar ben kapot. Biertje en broodje zijn dik verdiend. 
                                                                                            


Zondag 19 juni 2011

Vandaag ga ik als haas spelen op de 5 kilometer voor Wilma. Wilma is al een dik jaar bezig om tot de 5 kilometer te komen het is echt een dame met doorzettingsvermogen maar ook met heel veel kleine probleempjes en als je dan iemand kan helpen waarom niet. We gaan er gezellig met de bus naar toe want het is toch dichtbij in Rotterdam de Ladiesrun dus kom maar op. Martin komt wat later want die heeft zoiets van ik zie je wel, ik loop na de 5 kilometer met Wilma ook nog de 10 kilometer met Claudia, ben hiervoor wel niet ingeschreven maar goed val niet zo snel op.......De 5 kilometer met Wilma gaan harstikke goed ze heeft het heel erg zwaar maar doet het wel en het is ook nog eens warm vandaag we lopen het in een tijd van 41.25 dus dik tevreden. Heb wel een hoop lol gehad en een hoop dames op kunnen peppen en doen envet gelachen. Daarna dus heel snel overal tussendoor en hup starten op de 10 kilometer willen mijn benen nog wel snel? Claudia riep ik loop zo hard niet maar had er toch behoorlijk het gas op en was dan ook erg blij dat we er waren 10 kilometer in1.02.25 dik tevreden en lekker gelopen en veel gelachen.Zaterdag 4 juni 2011

Vandaag hebben we een loopje vanuit Run2Forty2 in Zundert. En het is pas in de avond het is een loopje met een soort wielerkoers erbij en dan drie rondjes om de kerk.
En het is ook eindelijk eens warm in Nederland te warm om te lopen eigenlijk maar goed, ook dat hoort erbij.
De afspraak is iets voor 18.00 verzamelen dan even loslopen en om 19.00 uur starten. Wij moeten dus ruim op tijd weg maar helaas niet iedereen doet dat dus word het loslopen pas om 18.30 een rondje op het parcours. Ik heb het eigenlijk al een beetje gehad en heb echt geen zin het zijn allemaal snelle lopers het is warm en ik haar rondjes lopen.
Maar goed we gaan starten en na 500 meter hangt de bezemfiets al in me nek...beetje ruimte mag wel hoor. Mijn hartslag loopt behoorlijk op ik vind het niet tof en heb zoiets  van ....... doe me rondje en dan ben ik er klaar mee wat een drama zeg. Of het slim is geweest om uit te stappen geen idee maar wat een baggerloop. Kreeg nog wel me aandenken een tasje met snoepjes.......


Zaterdag 28 mei 2011

Na het behalen van de marathon ben ik op het idee gekomen om mijn schoenen waar ik de marathon op heb gelopen op mijn schouderblad te laten tatoeëren, en vandaag is de grote dag. Ben er zo blij mee en trots op.Woensdag 25 mei 2011

Het is echt waar er is een hardloopwedstrijd in Ridderkerk, nou dan moeten we natuurlijk meedoen je kan kiezen of 5 km of 8.2 kilometer ik ga voor de 5 kilometer kijken of we een snelle tijd kunnen zetten.
Ik heb heel de dag lekker in de tuin gelegen want mijn hemel wat een mooi weer, kan wat worden met lopen. Inschrijven was ter plaatse en we kwamen uiteraard de ene na de andere bekenden tegen, altijd gezellig.
Ook Marcel Liefboer ging het weer voorzichtig proberen na alle ellende van een half jaar geleden.
Wat waren we allemaal opgelucht dat Marcel weer heel over de finish kwam en de traantjes gingen best rijkelijk bij allemaal.
Zowel Martin als ik liepen een PR maar of de afstand klopte ik twijfel maar 28.02 staat mooi in de boeken.Zondag 15 mei 2011

Vandaag gaan we weer lopen in Leiden was vorig jaar goed bevallen dus waarom niet nog een keer. We gaan weer met een gezellig groepje onderweg het weer is goed niet te warm maar wel lekker droog, misschien een beetje veel wind en je heb er best open stukken bij maar goed we gaan het zien. Met de marathon had ik last gekregen van het koude water bij de drinkposten en kreeg toen het advies van neem je eigen drinken dan mee. Tja is een idee maar zo ding om me buik is het ook niet helemaal dan maar een flesje in mijn hand kijken hoe dat gaat. Het gaat eigenlijk best lekker met een flesje in mijn handen en ik vul hem dan op 5 kilometer bij, kost wat tijd maar dan heb ik geen maagklachten. Op zeven kilometer gaat me startnummer los me muziek doet raar dus even wandelen en alles weer goed doen, tja zo loop je dus geen PR. Nu moet ik zeggen ik ging ook niet echt voor een PR want na de marathon is echt dat beetje snelheid wat ik had helemaal weg. Ik loop samen met Reimon en we hebben eigenlijk al een tijd een dame in het zicht waar we beetje bij beetje op inlopen. Bij een kilometer of 12 gaan we haar voorbij en geven aan kom op sluit aan en hobbel mee. We hebben een kort praatje onderweg en er is wel iets van een klik best grappig. Bij de finish komen we verder aan de praat en zo hebben wij dus Marcel en Ginnie leren kennen. Oja mijn tijd 2.18.54 best toch nog lekker gelopen.

Zondag 1 mei 2011

Vandaag gaan we onderweg naar Breda voor een loopje wat ook via het Run2Forty2 is geregeld. Het zijn 15 kilometers in 3 rondjes, echt ze hebben daar iets met rondjes....
Maar goed Martin kan nog niet mee lopen die heeft last van Shin Split en mag dus niet belasten de arme ziel, hij word nu als fotograaf gebruikt. Het is goed weer misschien iets te warm maar wel lekker het is een leuk rondje en echt super geregeld want drinken is er genoeg onderweg bij de 1 kilometer al de eerste post je vraag je dan af komen er nog meer dus maar even snel een slokje, dan staat er bij 3 kilometer weer een post geweldig en om het af te maken bij 4 kilometer weer!
Geen overdreven luxe met dit weer. Krijg er geen tempo in vandaag zitten ook lastige stukjes bij op het parcours en heb een beetje last van mijn heupen. Of heb ik het op mijn heupen?? Eindtijd 1.37.26 ach dat houd in dat het de volgende keer vast sneller gaat.


Zondag 17 april 2011

De tweede training voor Berlijn is vandaag al, we hebben de kilometers van Rotterdam nog vet in de benen zitten maar heb ook wel weer zin om te lopen. Het gaat om een trainingsloopje van 12 kilometer in een lekker rustig tempo in een mooie omgeving heerlijk.
Daarna is het hup snel naar huis en richting Hilversum we hebben daar met het forum Runningplus een loopje, we lopen voor stichting de Oppepper die mensen en kinderen die langdurig ziek zijn een leuke dag bezorgen. Mooi doel mooie opbrengst van €2200,- euro. We hebben ook allemaal een shirtje met de sponsors erop en het ziet er best gaaf uit.Dan is het even stressen en doen we moeten naar de start maar moeten de tassen nog afgeven en alles gaat lekker fout we starten een minuut of wat te laat maar goed het gaat om de lol. Ik loop samen met Martin en we hebben zoiets van kom op lachen dit. Na 500 meter halen we de eerste in en we gaan proberen om er minimaal 10 in te halen. Mensen moedigen je ook aan van kom op je kan het wel zet door, tja tuurlijk kan ik dit als ik op tijd bij de start ben wel ja. Maar wij hebben lol en halen er steeds meer in, geeft best wel eens een keer een goed gevoel. Het jammere is dat Martin zijn scheen nu echt heel erg zeer doet en dat hij er zelfs even naar moet laten kijken en koelen balen morgen even de fysio bellen.

Daarna zijn we met zijn alle bij Rene gaan bbq echt wat een heerlijk zooitje ongeregeld maar wat een leuke groep hebben we met elkaar.Zondag 10 april 2011

De dag dat het moet gaan gebeuren de dag waar we zo hard naar toe hebben getraind.
Ik zou er zoveel over kunnen vertellen over de pijn de angst het gevoel ik red het niet maar ook het gevoel yeah ik heb het gedaan.
Het begon eigenlijk gisteren al met de startnummers halen een rondje lopen op de expo, de sfeer proeven op de Coolsingel, het is zo gaaf het voelt ook heel anders als jezelf moet gaan lopen als dat je gaat supporter. Maar goed de nummers zijn gehaald een lekker bakje koffie op het terras want het word zomaar lekker weer alles op en top geregeld nu alleen nog lopen morgen.
Half zeven de wekker gaat gisteravond is Joan bij ons blijven eten en slapen dus het is iets drukker in huis en ik wil heel even voor mezelf hebben. Even bedenken wat ik ga doen want het is en blijft een takke eind. Om half negen komen ook Reimon en Alex naar ons toe en dan vertrekken we richting Rotterdam waar we onderweg Franny en Dick ook oppikken een lekker groepje dus. Zo nog even een bak koffie, tig keer naar het toilet en dan tassen wegbrengen en het start vak in. De helikopters hangen boven de stad het is zo eng. Dan horen we in de verte Lee Towers zingen YOU NEVER WALK ALONE ik hoop het, ik weet het niet meer ik ben bang, nerveus en heb er ook heel veel zin in. Het kanon gaat af en daar gaan we dan, he benen we moeten naar voren niet naar achteren ze weten even niet waar ze heen moeten maar komt goed.
wij lopen bij de middelste vlag bovenin.

We gaan met de ballonnen mee voor 4.30 maar het tempo is niet gelijkmatig best lastig ook in zo grote groep maar goed. Bij de eerste drinkpost raken we ze iets kwijt en dan gaan we versnellen om er weer bij te komen heel stom achteraf gezien. Dan komen we op het 10 kilometer punt hier staat mijn paps en Rietje zo trots te zijn, ik schiet vol en ga snel verder emoties en marathons ........
Vlak voor de Slinge spot ik Monique me ex-collega die had beloofd stukjes mee te fietsen en daar is ze dan, en weer komen die tranen gaat lekker zo.


Dan zijn we bij de Slinge en daar staan Annelies en Saskia ik ga goed roepen ze maar het voelt eigenlijk niet meer goed me kuit doet zeer ik wil eigenlijk niet meer maar Reimon sleept me mee. Tot de helft gaat het redelijk goed en dan ben ik er klaar mee, alles doet zeer ik vind het niet leuk ik kap, ik kap dus niet ik ga door. We huppelen, wandelen en hinkelen en soms ook beetje rennen het is zo zwaar. Toch gaan we samen door we blijven rekenen en doen want als ik dan pijn moet lijden dan wil ik wel op tijd binnen zijn. Je kom op stukken waar het stiller is maar dan ben je opeens op Crooswijk en daar word je gedragen door het publiek wat een feest ik ga het redden ik ga het doen ik kan het.Dan ben je een kilometer voor de finish en hoor je weer Lee Towers hele dikke tranen gaan over me wangen ik kijk Reimon aan en bedank hem want zonder hem had ik het nooit gehaald.

                                                               

WIJ HEBBEN HET GEDAAN!!!!!!!!!!!!!Zondag 20 maart 2011

Geen wedstrijd vandaag maar de laatste trainingsloop de 35 kilometer loop!!!!! Mijn God waar ga ik aan beginnen zou het goed gaan deze keer.
Gelukkig is me maatje Reimon er vandaag weer bij Joke en Marjolein zijn geblesseerd en er dus niet bij. Verder is het groepje compleet. Het is heerlijk weer en we kunnen lekker in korte broek en shirtje maakt het lopen altijd wel een stuk fijner met een beetje goed weer.Bij 25 kilometer komen ze erachter dat we iets achter lopen op schema en gaat het gas erop, dat is echt niks voor mij dus bij 29 kilometer laten wij ons zakken en doen rustig aan. Dan bij de 32 kilometer is er een val partij geweest niet ernstig maar wel vervelend en lopen wij met de groep weer verder mee.
Heb er best een goed gevoel over en we zien het wel over twee weken de dood of de gladiolen.
Zondag 13 maart 2011

Tussen twee trainingslopen in valt dit jaar precies de City Pier City een hele leuke loop in Den Haag. Het is een loop die lekker in de middag is dus geen gestress op de vroege ochtend maar gewoon op je gemak wakker worden, ontbijten en de trein pakken.
Mijn maatje Reimon laat verstek gaan is zomaar op vakantie maar goed moet het ook alleen gaan leren doen en dat kan ik heus wel. Het is lekker weer niet te warm maar wel goed genoeg om zonder jasje te kunnen lopen en dat is toch altijd wel lekker.

Zondag 6 maart 2011

Vandaag gaan we voor trainingsloop nummer 5,  32 kilometers!!!!!
Reimon is er niet bij heeft een buikgriepje maak me best wel zorgen of het wel goed gaat komen met Reimon, hij loopt niet veel maar als hij loop gaat het wel heel erg gemakkelijk dat dan wel weer.
Maar goed het is haast dezelfde route als vier weken geleden een mooie route wel een stuk waar het asfalt een beetje scheef wat het lopen iets lastiger maakt. Het weer is lekker dus we boffen echt wel. En dan bij 7 kilometer gaat me heup zeer doen, muziekje op (mag eigenlijk niet) en verder. Het blijft lastig en ik hoop dat ik de 20 kilometer ga halen want echt goed is dit niet. Bij 19 kilometer kan ik wel gillen van de pijn en hobbel braaf door tot de drankpost om daar met de auto terug te gaan naar de vereniging hopelijk gaat het snel over. Even opletten op het werk dat ik goed zit en niet teveel zit zou het van kunnen komen.


Zondag 27 februari 2011

Vandaag stond er weer eens een lekkere training bij TOP 2000 op het schema en we boffen want het is de pannenkoekloop. We gaan eerst met zijn alle naar de trimbaan op Barendrecht om daar zoveel mogelijk rondjes te lopen in ongeveer een uur om daarna op Ridderkerk in het Oosterpark met zijn alle pannenkoeken te gaan eten. Het was alleen heel erg slecht weer bah met 5 minuten was iedereen al doorweekt tot aan je ......Een rondje is 2.5 kilometer en er waren maar enkele die er voor 5 gingen want met 4 is het ook leuk en het pad werd ook steeds slechter begaanbaar.

Zondag 20 februari 2011

Vandaag gaan we voor de eerste keer de grens van de 30 km passeren!!! Ik vind het wel heel erg spannend hoor. Het is vandaag ook best wel koud dus even wat dikker aankleden en hup daar gaan we. Vandaag is Reimon er ook bij dus gezellig saampjes oplopen. Het is een lekkere route tot je op 23 km het thuishonk een beetje gaat ruiken en dan moet je nog even en dan damn aan het einde nog een rondje om het sportpark wat een ellende zeg maar geflikt best trots!!!


Zondag 6 februari 2011

Vandaag gaan we voor trainingsloop nummer 3 de 28 kilometer.
Een hele leuke maar ook wel pittige route die vlak langs huis komt, door de Gorzen namelijk even de bult op!!! De bult zit zo ongeveer op de helft bij de 14 kilometer dus wel leuk een beetje een thuis wedstrijd dus. De laatste twee kilometer had ik behoorlijk moeite met het tempo en heb ik me iets terug laten zakken en lekker een beetje uit gedribbeld.
Maandag 31 januari 2011

Vanavond hebben we een voorlichtingsavond gehad over de marathon naar Berlijn ik vraag me wel af of het allemaal zo handig is twee marathons in een jaar lopen ik lijk wel gek.
Het was wel allemaal helemaal top geregeld en het ziet er goed uit, hangt ook best wel een prijs kaartje aan maar goed voor het eerst naar het buitenland om te lopen is het misschien wel fijn om alles te laten regelen. We willen het allebei wel heel erg graag dus denk dat we er maar voor moeten gaan.

Zondag 30 januari 2011

Vandaag gaan we naar Zeist hier is van het een af ander een duurloopje van 20 kilometer op het tempo van 6 minuut de kilometer voor mij best pittig maar moet net haalbaar zijn.
We gingen op het gemakje van start zelfs iets rustiger dus voor mij helemaal perfect, lekker zo in het bos hobbelen en hup de heide op en dan merk je wat een stadsjuffertje je ben, want dit is veel zwaarder lopen en lastiger damn dit ga ik niet redden, tot 17 kilometer vol kunnen houden en toen met een begeleider op het gemakje terug. Een mooie ervaring maar wel pittig.

Zondag 23 januari 2011

Trainingsloop twee vandaag 25 kilometers staan er op het schema, een leuke route en het weer is ook goed dus kom maar op.


Het begin gaat een beetje moeizaam en stijfjes maar na een poosje loop ik in een heerlijk ritme en in een super mooie omgeving dus geheel top.


 

Zondag 9 januari 2011

Vandaag gaat het grote avontuur richting de marathon dan echt beginnen!!!!
De trainingslopen gaan van start, we gaan hiervoor naar een atletiekvereniging in de buurt CAV Energie, Martin heeft hier de vorige keren ook gelopen en was hem goed bevallen.

 Ze lopen hier in diverse tempo groepjes zodat ook voor mij het goed te doen moet zijn. Vind het wel een beetje eng hoor in zo grote groep lopen een hoop onbekenden.
een shirtje cadeau bij het inschrijven lekker fleurig.....
 De laatste groep word gesplitst in mensen die al eens een marathon hebben gelopen en mensen die het nog nooit hebben gedaan.
Het was best pittig want we gingen de Brienoordbrug over en ook weer terug ben al niet zo van de heen en weertjes maar dit is gelukkig de enige trainingsloop waarin het zo is.


en onderweg word er goed voor ons gezorgd


Zondag 19 december 2010
Het lijkt wel of ik de Bruggenloop niet mag lopen, weer teveel sneeuw.
Beetje jammer, kreeg je vorig jaar nog een deel van je inschrijfgeld terug, dit jaar dus niks.
Probeer het volgend jaar nog een keer en anders is het jammer dan.
Zondag 21 november 2010
De Zevenheuvelenloop, zou ik dit jaar onder de 1.30 kunnen lopen of niet?
Net niet dus maar wel heerlijk gelopen en ach onder de 1.30 komt nog wel een keertje.
Zondag 10 oktober 2010, vandaag gaan we starten op de halve marathon van Eindhoven.
We gaan weer met de hele groep en dus lekker met de trein. Deborah heeft beloofd om even te komen kijken best leuk ver weg starten en toch supporters langs de kant.
Het was een moeizame loop, kramp last van me drinkbelt het zat niet mee.


Zaterdag 25 september 2010 een halve marathon in Katwijk
Dit moet een hele leuke loop zijn, helaas was het zulk slecht weer, regen en storm dat we niet zijn gestart.
Misschien was dit wel goed ook want echt getraind op het strand hadden we niet, dus weer een ongebruikt start nummer.Zondag 5 september 2010 de 10 mijl in Tilburg


Er moet bij ons altijd iets raar gebeuren dus ja ook nu weer, Reimon was zich vergeten in te schrijven en de inschrijving was gesloten dus op goed geluk.
En gelukt gelukkig geen controle bij de startvakken dus gewoon lekker samen starten en finishen. Mijn hemel wat was het warm, ja zelf ik had het warm.

Zondag 13 juni 2010 de ladiesrun te Rotterdam
Voor de tweede keer dat ik hier aan mee ga doen, was vorig jaar best grappig dus ach waarom niet, en het voordeel Martin kan op mijn spullen letten.
Deze keer heb ik heb met Claudia gelopen en wat had die meid het zwaar maar we hebben het geflikt, het was weer een top dag.


Vrijdag 30 april 2010

En als we dan toch gek doen dan maar helemaal gek de breakfast run...starten om 6.30 dat is echt vroeg maar het heeft wel wat.
Daarna stond er voor iedereen een heerlijk ontbijtje klaar, kijk das dan weer leuk.Woensdag 28 april 2010

Een tijdje geleden stond er in de runnersworld een oproep wie wil er een rondje lopen met Dolf Jansen.
Ach doe eens gek en meld je aan de kans dat je eruit gepikt word is erg klein... dus niet we gaan lopen met Dolf.
Het werd dus achter Dolf aan lopen tjee wat gaat die gast hard, niet bij te houden maar wel grappig om eens mee te maken.


Zaterdag 17 april 2010

Jeetje alweer een loopje,we hebben erzin in.
Zou ik onder die 56 min kunnen komen???
Martin gaat me erbij helpen maar of het lukt..het is best warm vandaag dus afwachten.
Niet gelukt 57.34 maar toch dik tevreden.

Maandag 5 april 2010

Tweede paasdag een leuke loop bij de club waar Martin iedere keer zijn trainingslopen doet voor de marathon. Atletiek vereniging Energie.
Een leuk loopje en zowaar weer een nieuw pr 56.51 echt lekker gelopen.
Zondag 14 maart 2010

Vandaag gaat het gebeuren, ik ga voor de eerste keer een halve marathon lopen.
Ben hartikke nerveus maar heb er ook veel zin in.
We gaan er gewoon voor en zien het wel.
Heel dik tevreden 2.13.59

Zaterdag 16 januari 2010

Vandaag gaan we een klein loopje doen in Hoornaar, 10 kilometer langs de Linge is erg mooi maar ook erg koud.
Wel een nieuw p.r. 58.20 dik tevreden dusZondag 20 december 2009

Vandaag is de bruggenloop in Rotterdam 15 kilometers over bruggen.
Martin heeft hem al eerder gelopen en ook deze moet best pittig zijn, we zullen het gaan zien.

Helaas de sneeuw gooit roet in het eten, afgelast door teveel sneeuwval!!!

Een ongebruikt startnummer in het plakboek.....


Zondag 15 november 2009

Weer een groot evenement de zevenheuvels in Nijmegen, moet behoorlijk pittig zijn maar heel erg gaaf.
Het klopt een hele leuke loop die ik ieder jaar wil gaan doen, zo gezellig zo zwaar maar toppie.
Zaterdag 3 oktober 2009    

Weer lekker dichtbij we gaan naar Alblasserdam, Alex en Claudia gaan ook mee voor de 10 kilometer en Martin doet de halve marathon en Reimon gaat tuurlijk lekker met ons mee. Net boven het uur maar zalig gelopen 1.01.11

Zaterdag 19 september 2009

Een feestje in Amsterdam de 25 maal dat de Dam tot Dam loop word georganiseerd en speciaal daarom een extra zaterdagavond editie.
Nou daar hadden wij wel zin in en gelukkig konden we startbewijzen bemachtigen, ze waren niet voordelig 33 euro maar daar zit wel een speciaal shirt bij.
Het shirt wat erbij zit moet ook gedragen worden tijdens de loop zodat alle 25.000 lopers die avond er hetzelfde uitzien.


Als we aankomen in Amsterdam ruim op tijd tuurlijk begint de stad al redelijk paars te kleuren en is het echt heel stoer.
Het word mijn eerste 10 mile en ben ook best wel nerveus heel de week ziek op bed gelegen, dus echt fit ben ik niet, maar komt goed.


         Een mooie eindtijd van 1.41.53.
Zaterdag 5 september 2009

Zo lekker weer een loopje dichtbij, in Alblasserdam de Ronde v. Nedstaal twee rondjes van 5 kilometer wel wat saai maar goed.
Martin loopt met mij mee en Alex gaat er alleen voor.
Heerlijk gelopen en achteraf ook gelachen Alex dacht klaar te zijn bij de eerste ronde en heeft even rust genomen en kwam er toen achter nog een keer te moeten....
Hier ook geen medaille maar een t-shirt netjes gelopen in 58.44.
Zondag 14 juni 2009

Voor het eerst meedoen aan een ladies run, best grappig met allemaal ladies starten in het roze.
Was best wel heel erg zwaar net twee dagen terug van een heerlijke vakantie op Corfu, dus weinig tot niet gelopen en dan hier gelijk weer voor 5 kilometer aan de bak.
Toch netjes onder de 30 min, 29.57 dik tevreden.Zaterdag 18 april 2009

Vandaag gaan we naar Heukelum een heel klein plaatsje in de buurt van Gorichem.
We zullen daar om twee uur starten voor de 10 kilometer, best weer spannend.
De start word even uitgesteld daar er eerst een rouwstoet over het parcours moet... best vreemd maar goed.
Een leuke loop met een heerlijke omgeving, wat is het hier lekker rustig en zo mooi.
Heerlijk gelopen in 58.49 en nu geen medaille maar een heerlijk zakje krakelingen-bolussen, alleen hiervoor komen we volgend jaar terug.
Zaterdag 14 maart 2009

Vandaag gaat het gebeuren mijn eerste 10 kilometer wedstrijd in Den Haag tijdens de City Pier City.
Ik ga hem samen met Claudia de Haan lopen die al wat meer ervaring heeft maar het niet erg vind om samen met mij te lopen.
Tjee had toch even bij 9 kilometer dit ga ik niet redden ik wilde zo graag binnen het uur, gelukkig hield Claudia de moed erin en is het gelukt 59.19 keurig voor de eerste keer.Ook spreken Claudia en ik heel moedig af dat we volgend jaar samen de halve lopen. Claudia heeft hem al een keer eerder gelopen maar toch, van de 10 kilometer naar de 21.1 kilometer is best wel heel veel.Zaterdag 27 september 2008

Zo we zijn de zomer redelijk rennend door gekomen, soms wel een beetje lastig want ons kind ging verhuizen naar Eindhoven.
Maar goed vandaag gaan we voor 6.3 kilometer in het Oosterpark een afstand die ik pas 1 keer eerder heb geoefend.
Dus best een bbetje spannend, ga nu ook midden op de dag lopen en dat doe ik normaal nooit en het is best warm.
Maar ben in goed gezelschap, Martin, Claudia, Ikke en Joyce laten we er maar voor gaan.

Ben best tevreden, misschien toch trainen voor de 10 kilometers!!!!


Zondag 13 april 2008

Zo we gaan even ver terug in de tijd, want laten we maar bij het prille begin gaan beginnen.
13 april 2008 is mijn eerste wedstrijd, tijdens de Rotterdam Marathon.
Heb op 11 april zelf mijn startnummer wezen halen in het W.T.C. gebouw waar ook allemaal echte lopers liepen.
Heel erg veel leuke stands met allemaal leuke dingen en tuurlijk ging ook ik voor gaas.
Heb mijn eerste loop outfit gekocht, een lange tight, korte tight, t shirt, trui en jasje ik kom de zomer wel door.
Op zondag vol spanning en zenuwen naar Rotterdam toe waar het best koud is en ik stik zenuwachtig ben.

Moet je ook nog met zijn alle gezellig wat drinken en doen, had het even niet helemaal naar me zin.
Iedereen die erbij was kan goed hardlopen en doen en ik voelde me echt een kneus.

Maar toch heb ik het gedaan en mocht ik toch trots mijn medaille meenemen naar huis.