dinsdag 22 januari 2013

van 15 januari tot 20 januari 2013


En toen werd het winter, was het al koud en fris in Egmond dan is het nu echt winter geworden. Maandag vielen de eerste sneeuwvlokjes en was het stoer door de sneeuw naar huis fietsen, het viel niet tegen maar toch de rest van de week even lekker de bus genomen.

Dinsdag sneeuw of geen sneeuw we gaan gewoon trainen, het programma word wel aangepast daar de fietspaden redelijk goed schoon zijn maar het toch een beetje te link is om versnellingen te gaan doen. Trainert Aad dus helemaal van slag want dat stond niet in het programma, maar het is een lekker duurloopje geworden, heel rustig aan lekker hoor.

De sneeuw blijft liggen en de kou word steeds erger, pft moet van het weekend toch lopen en dan is alleen wel heel alleen. Gelukkig wist Martin dat Saskia op Ridderkerk was en ook moest lopen dus even snel heen en weer getwitterd en afgesproken voor zondag samen is wel zo lekker.

Donderdag training maar niet op de baan dat is echt geen doen, dus weer een duurloopje iets sneller als dinsdag maar nog steeds een lekker tempo. Een kleine aanvaring met een collega loper die vaak loopt te mopperen dat het tempo te laag is, even verteld dat ik daar goed van baal we doen allemaal ons best en als wij te langzaam zijn ga je maar naar een snellere groep.

Zaterdag even alleen een heel klein stukje gelopen met wat korte versnellingen erin moest gewoon even naar buiten even wat energie kwijt.

Zondag een duurloop dus met Saskia en als je weet dat het in de middag gaat sneeuwen dan ga in, juist de middag lopen. Het is half drie geweest en Saskia en ik bellen even zullen we gaan, ja laten we maar gaan beter weer wordt het niet meer en nu is het nog licht. Saskia had een route van 18 km uitgezet met een paar stukken waar we flink wat wind zouden tegenkomen, dus een pittig loopje.

Saskia is onderweg dus voor mij het teken schoenen aan en ook naar buiten, rustig naar het afgesproken punt dribbelen, beetje rekken en strekken en doen en ja hoor daar komt Saskia al aan. Het sneeuwt ondertussen flink door en zeker als we de wind tegen hebben is het niet echt lekker maar we zijn bikkels dus bikkelen door. We komen op een redelijk open stuk en we moeten echt ons hoofd afwenden om geen bevroren wang te krijgen maar gelukkig weten we ook dat we straks beschut lopen en de wind in de rug hebben. Alle wegen zijn glad en sommige is het een stap vooruit twee achteruit maar het gaat om het duur vermogen en niet om de snelheid vandaag. We ploeteren lekker door en als mensen ons raar aankijken denken we ja dus….. Dan komen de laatste kilometers ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad maar die Saskia houd de moed erin, maar er is een stuk waar ik toch even nee tegen zeg, het Reyerpark ik ken daar e weg ook niet weet dat er veel ruiterpaden dus veel ongelijk is en vind dat niet echt verstandig nu. We buigen dus iets eerder af en Saskia loopt een stukje verder met mij mee om aan de km te komen en ik vind het wel mooi geweest zo. Eenmaal thuis eerst goed warm worden, lekker eten en badderen en terug kijken op toch wel een speciaal loopje, maar volgende keer graag met beter weer Saskia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten